'Ölçme Sistemleri ile Tartı Aletlerinin Muayene Yönetmeliğinde Değişiklik'

Bayburt Valiliği, 'Ölçme Sistemleri ile Bazı Ölçü ve Tartı Aletlerinin Muayene Yönetmeliğinde Değişiklik' hakkında bir yazılı açıklama yayınladı.

'Ölçme Sistemleri ile Tartı Aletlerinin Muayene Yönetmeliğinde Değişiklik'
Bayburt Postası - Açıklamada, "Ölçü aletlerine ilişkin muayene başvurularının Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü yerine TSE'ye yapılması gerekmektedir" denildi. 

İşte o açıklama: 
"Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce muayeneleri yapılan Akaryakıt ve LPG Sayaçları, CNG Sayaçları, Akaryakıt Hacim Ölçek kapları, Lastiklerin hava basınç ölçümünde kullanılan cihazlar, hassas kütle ölçüleri, 5 kg'den yukarı kütle ölçüleri, demiryolu yük ve sarnıç vagonları, maksimum kapasitesi 2000 kg üzerinde olan otomatik olmayan tartı aletleri ile aks kantarlarının periyodik, stok ve ilk muayene işlemleri 1.1.2020 tarihinden itibaren Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılacak olup, bahse konu ölçü aletlerine ilişkin muayene başvurularının Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü yerine TSE'ye yapılması gerekmektedir. 
 
Bu çerçevede TSE tarafından söz konusu ölçü aletlerine ilişkin başvurular https://basvuruportal.tse.org.tr adresli başvuru portali üzerinden elektronik ortamda alınacak olup, muayene ücretleri ise başvuru esnasında kredi kartından veya havale yolu ile ödenebilecektir.
 
Bahse konu ölçü aleti kullanıcılarının cezai duruma düşmemeleri için 2020 yılında periyodik muayene süreleri gelen ölçü aletlerinin periyodik muayene müracaatlarını 1.1.2020 - 29.02.2020 tarihleri arasında TSE'ye yapmaları gerekmektedir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.