7 sanığın yargılanmasına başlandı

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmada kamu görevinden ihraç edilen 5'i tutuklu 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

7 sanığın yargılanmasına başlandı

Bayburt Postası - Bayburt'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanları ile öğretmenlerden oluşan 5'i tutuklu 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bayburt Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmalarda sanıklar, yakınları ile avukatları hazır bulundu.

Sanıklardan tutuksuz yargılanan M.Ö, duruşmaya, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile (SEGBİS) katıldı.

Tutuklu sanık R.P, SGK Bayburt İl Müdürlüğünde görev yaptığı dönemde 2011 yılına kadar örgütün sohbetlerine katıldığını, Konya'ya tayinin çıkmasıyla buraya gittiğini ve bazı sohbetlere katıldığını ancak 17-25 Aralık olaylarının ardından örgütün faaliyetlerinde bulunmadığına savundu.

Tutuksuz yargılanan Ş.K, ise SGK Bayburt İl Müdür Yardımcısı görevinde olduğu sırada 15 Temmuz'dan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki çocuğunun kişisel bilgilerine baktığını ancak bu bilgileri hiç kimseyle paylaşmadığını anlatarak, "Bununla ilgili idari bir soruşturma geçirdim. İdari soruşturmada da maaş kesim cezası verildi. O dönemde 17-25 Aralık olayları gündemdeydi, nefsime yenik düşüp baktım." ifadesini kullandı.

SGK Bayburt İl Müdürlüğü'nde görevliyken ihraç edilen O.Y. ise 2013-2014 yıllarında örgütün sohbetlerine katıldığını, Bank Asya'ya para yatırdığını ve telefonuna "ByLock" programını kurduğunu ancak hiç kullanmadığını, bütün bunları kendi tercihiyle, hiç bir kimseden talimat alarak yapmadığını anlattı.

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde öğretmenlik yaparken ihraç edilen Y.P'de 17-25 Aralık olaylarına kadar örgütün toplantılarına katıldığını, Zaman gazetesi abonesi olduğunu ve Bank Asya'ya para yatırdığını, bunlar için kimseden talimat almadığını beyan etti.

Mahkeme başkanının polis aramasında aracında çıkan 1 doları sorması üzerine tutuklu sanık Y.P, bunun bozuk para olduğunu, ihtiyaç durumunda Türk lirasına çevirip kullandığını savundu.

Öğretmenlikten ihraç edilen H.Y. ise Aktif Eğitim Sendikası'nın Bayburt İl Temsilciliği görevini yaptığını, bu görevi diğer üye arkadaşlarının sosyal çevresi geniş olması nedeniyle kendisine teklif edildiğini ancak bu görevi örgütle her hangi bir bağı olduğu için üstlenmediğini ileri sürdü.

Tutuklu sanıklardan öğretmenlikten ihraç edilen P.M.'de 27 yıllık öğretmen olduğunu, faizsiz bankacılık için de Bank Asya'ya para yatırdığını, iki çocuğunu Fem Dershanesine eğitimleri için gönderdiğini, gazete abonesi olduğunu ancak 17-25 Aralık olaylarının ardından aboneliğini sonlandırdığını, örgütle arasına mesafe koyduğunu beyan etti.

Tutuklu yargılanan M.Ö. ise Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden SEGBİS yardımı ile duruşmaya katıldı. Örgütle bağlılığının bulunmadığını ifade eden M.Ö, geçimini temin için bu örgütle ilişkili bazı kurumlarda çalıştığını, memur olarak Bayburt'a atandıktan sonra bu örgütle ilgisi olan hiç kimseyle de görüşmediğini söyledi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar ile avukatlarının tahliye taleplerini reddederek, dosyalardaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmaları erteledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.