Yakup Abdal Tabiat Parkı'nda peyzaj çalışması

Yakup Abdal Tabiat Parkı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce uygulanan Peyzaj Uygulama Projesi ile doğaseverlerin uğrak mekânlarından biri haline gelecek.

Yakup Abdal Tabiat Parkı'nda peyzaj çalışması
Bayburt Postası - Orman ve Şu İşleri Bakanlığı tarafından 2014 yılında tabiat parkı ilan edilen ve iki yüz sekiz hektar alanı kapsayan Yakup Abdal Tabiat Parkı’nda 2018 yılında başlatılan peyzaj çalışmaları son aşamaya geldi.

Proje doğrultusunda tabiat parkı içerisinde kır lokantası, seyir terası, kameriyeler, piknik ve oturma alanları ile spor ve oyun sahaları yapıldı. Bitki çeşitliliği ve yaban hayatı zenginliğiyle dikkat çeken tabiat parkında, doğa ve yaban hayatı tutkunları için de gözlem noktaları ile yürüyüş rotaları oluşturuldu.

Çalışmalara ilişkin incelemelerde bulunan Vali Cüneyt Epcim, yetkililerden bilgi aldı. Burada yaptığı açıklamada Yakup Abdal Tabiat Parkı’nda yürütülen proje ile bölgeyi vatandaşların kullanımına sunmaya çalıştıklarını ifade eden Vali Epcim, “Bugün itibariyle çalışmaların sonuna yaklaşıldığını memnuniyetle müşahede ettik. Biraz önce de ifade ettiğim gibi Yakup Abdal Tabiat Parkı Türkiye’nin en önemli tabiat parklarından birisi olacak. Bu tabit parkı içerisinde  futbol, voleybol, basketbol sahaları, piknik alanları, kır bahçeleri olan bir mekan Bayburt'a kazandırmış oluyoruz. Gerçekten Bayburt'ta çok özel bir nokta. Buranın yapılmasında emeği geçen leri kutlarım” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Yakup Abdal Tabiat Parkı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt'lu 3 yıl önce

Bu yaz gittik ancak Yakupabdal köyünden göle giden yol oldukça kötüydü.O yüzden önce yolu yapılmalı

Avatar
Murat Çelik 3 yıl önce

Keşke, hiç dokunmadan doğal olarak kalsaydı...