Eski Bakan Yıldırım, Bayburt'ta

Seçim çalışmaları kapsamında Bayburt'a gelen Yıldırım, burada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal, İl Başkanı Hakan Kobal, Belediye Başkanı Mete Memiş ve partililerce karşılandı.

Eski Bakan Yıldırım, Bayburt'ta
Bayburt Postası - Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Binali Yıldırım, "Türkiye'de birliğimize, kardeşliğimize zarar vermek isteyenler yine dış destekleri de alarak faaliyetlerini arttırdılar. Amaç Türkiye'de kardeşliğe zarar vermek, Türkiye'nin birliğini, beraberliğini tehlikeye sokmak" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Bayburt'a gelen Yıldırım, burada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal, İl Başkanı Hakan Kobal, Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti Bayburt Milletvekili adayı Şahap Kavcıoğlu ve partililerce karşılandı.

Buradan partisinin Cami Kebir Mahallesi'ndeki seçim irtibat bürosuna gelen Yıldırım, partililere ve vatandaşlara hitap etti.

Yıldırım, 1 Kasım seçiminde vatandaşların Türkiye'nin aydınlık yarınları için gelecek 4 yılda memleketi, milletin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini daha da sağlamlaştırmak için hep beraber Türkiye'yi yönetecek kadrolara karar vereceğini söyledi.

Türkiye'nin zor günler yaşadığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Ne bakımdan zor günler yaşıyor? Türkiye'de birliğimize, kardeşliğimize zarar vermek isteyenler yine dış destekleri de alarak faaliyetlerini arttırdılar. Amaç Türkiye'de kardeşliğe zarar vermek, Türkiye'nin birliğini, beraberliğini tehlikeye sokmak ama herkes şunu bilmesi lazım, Türkiye büyük bir devlettir, Türk milleti büyük bir millettir. Tarihin hiçbir döneminde bu toprakların işgaline asla ve asla izin vermemiştir. Buna şurada Erzurum yolunda ki Kop Dağı'nda yatan şehitlerimiz şahittir. Biz onların manevi liderliğinde, rehberliğinde inşallah bu güzel, bu mübarek vatanı dünyanın en ileri ülkeleri arasına sokmak için var gücümüzle çalışacağız."

Yıldırım, 7 Haziran seçimlerinde Bayburt'un çok güzel bir dayanışma yaptığına işaret ederek, "1 Kasım'da da inşallah Türkiye'nin istikrarı, Türkiye'nin büyümesi, daima kardeşlik, daima birlik için AK Parti diyoruz" dedi.

Başka fikirlerde olanlar, başka partide gönlü olanların olabileceğine değinen Yıldırım, "Bunların hepsi normal. Olması lazım gelen ama verdiğimiz oyların değer bulması, iş görmesi lazım. 7 Haziran'da seçim oldu iktidar olmayı bekliyorduk, olmadı. Sizin kararınız başımız üstünde. İtiraz edecek halimiz yok ama ilk gün biz AK Parti olarak dedik ki iktidarı tek başımıza millet vermedi. O halde milletin dediği neyse bu sonuca göre bir çözüm üretmemiz lazım. Siyasetçinin görevi çözüm üretmek, mazeret üretmekle siyaset olmaz, hizmet olmaz" ifadesini kullandı.

Yıldırım, AK Parti'yi iktidarda bulunduğu 13 yıl boyunca rahat bırakmadıklarını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bizi 13 yıl boyunca rahat bırakmadılar ama mazeret üretmedik, ağlamadık, sızlamadık mücadele ettik, hizmetimizi de yaptık. Çünkü biz millete güvendik, millete dayandık. Konuştuk, biz bu şartlarda ne yapalım MHP ile koalisyon yapalım daha ilk anda. Çünkü MHP ile AK Parti'nin seçmenleri bir birine yakın seçmenlerdir. En uygun koalisyon MHP ile olur. Çünkü fikrimiz, zikrimiz, söylemlerimiz yakın. Üstelik de MHP'ye oy verenlerde AK Parti'ye oy verenlerde bunu istiyor, anketler bunu gösteriyor. Biz böyle dememişiz sanki, hiç bunu söylememişiz gibi Sayın Bahçeli çıktı 'koalisyon AK Parti'yle hayır', 'seçim hükumetine hayır', 'azınlık hükumetine hayır', '15 Kasım'da seçim'. Baştan söyledi mi söylemedi mi, kapıları kapattı mı kapatmadı mı? Şimdi o zaman milyonlarca ülkücü, milliyetçi kardeşimizin sesine kulağını tıkayan, 'hayır' diyen Sayın Bahçeli'ye 'hayır da hayır' vardır diyelim 1 Kasım'da bir 'hayır' da biz diyelim. Böylece Türkiye'nin birliğini, kardeşliğini, aydınlık Türkiye'nin iktidarını sandıkta siz belirleyin. Siyasetçilerin yapamadığını sandıkta siz yapın. Çünkü siz yanlışı düzeltiyorsunuz. Türkiye'nin yeni dönemde ki iktidarının en önemli sesinin Bayburt'tan yükseleceğine güveniyorum."

Yıldırım, terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya kararlı olduklarını da belirterek, "Allah birliğimize, beraberliğimize karşı çıkanlara fırsat vermesin. Biz çok şeyin üstesinden geliriz. Canımızı yakan bu terör belasını da Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya kararlıyız. Şehitler ölmez vatan bölünmez, aslada bölünmeyecek. Acılarımızı bağrımıza basacağız ama milletimizin, devletimizin, ülkemizin birliğine, bütünlüğüne göz dikenlerinde canına okuyacağız" şeklinde konuştu.

"100 milyon liralık tasarrufu Bayburt’a göndereceğiz"

Konuşmasında Kop Tüneli ve Salmankaş Tüneli'ne de değinen ve her iki tünelden elde edilecek tasarrufun Bayburt'a gönderileceğini belirten Yıldırım, şunları söyledi:   

"Siz hayal edebilir miydiniz? 30 senedir Bolu Dağı tünelini bitiremeyen bir Türkiye’den bugün Bayburt’a 4 tane tünel birden yapabilen bir Türkiye olduk. Toplamda 10 kilometre olan iki tanesi Araklı yolunda Salmankaş’ta, toplamda 13 kilometre olan iki tünelde Kop dağında yapılıyor. Bunlar niye yapılıyor? Bu insanlar bu memleketi, bu toprakları beklemek için her şeyi yaptı. Devletin görevi de bu insanlara yıllardır özlemini çektiği hizmetleri yapmak. Allah’a şükür geldik başladık, Salamankaş Tüneli'ni bitirdik. Kop Tüneli de seneye bitecek. Onu da bizim bir evladımız Bayburtlu bir iş adamı yapıyor. Şimdi bu tüneller ve yolların bittiği zaman sağlayacağı yıllık tasarruf 100 milyon lira. Bayburt’un sağladığı bu 100 milyon liralık tasarrufu her yıl Bayburt’a göndereceğiz.”

Yıldırım, daha sonra esnafı ziyaret ederek, sohbet etti.


Anahtar Kelimeler:
Binali Yıldırım
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 8 yıl önce

Binali bey ne kadar kolay yalan söylüyorsun ya 35 gün cehepeyle ne görüşüyorsuunda koalisyon kuramıyorsun ya bu birgün olur uc gun olur şartlar belli ya kabul yada red niye oyalıyorsuun bunu açıkla ondan sonra bir gün bile mehepeyle görüşmüyorsun tereöristbaşının on maddesini kabuul ediyorsunda mehepenin dört maddesini kabul edemiyorsuun demi

Avatar
ali 8 yıl önce

sayın bakan müteahhitlerden aldığınız yüzdelerin hesabını da vereceksin. kurt gibi kuzu postuna bürünmeyin. haram zıkkım olsun içinize.

Avatar
mehmet 8 yıl önce

ahmet bey 7 haziran akşamı sn bahçeli görüşmeyi reddetti ,haberi var,mı