Aydıntepe’de 8.60 MW’lık HES kurulacak

Bayburt Enerji, Bayburt’un Merkez ilçesi sınırları içinde 8.60 MW kapasiteli Aydıntepe Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurup işletecek.

Aydıntepe’de 8.60 MW’lık HES kurulacak
Bayburt Postası - Bayburt Enerji, Bayburt’un Merkez ilçesi sınırları içinde 8.60 MW kapasiteli Aydıntepe Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurup işletecek.

Bayburt Enerji Üretim ve Ticaret A. Ş. tarafından, Bayburt İli, Merkez İlçesi sınırları içerisinde, Çoruh Nehri (Masat Çayı) üzerinde enerji üretmek amacıyla 8.86 Mwm /8.60 Mwe kurulu güçle Aydıntepe Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali’nin (HES) kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

68 milyon lirayı aşan bir yatırımla hayata geçirilecek olan proje kapsamında Masat Çayı üzerinde 1511,80 m talveg ve 1515,80 m kret kotunda Aydıntepe Regülatörü ile toplanan suyun 8387,00 m uzunluğundaki dikdörtgen kesitli kanal vasıtası ile bir yükleme havuzuna iletilmesi ve yükleme havuzundan sonra 170,00 m uzunluğundaki 3,60 m çapındaki cebri boru ile 1485.00 m kuyruksuyu kotunda bulunan Santral Binasına alınması öngörülüyor.

Yapım süreci yaklaşık toplam 2,5 yıl olarak öngörülen santralden yılda 23.02 GWh elektrik üretilmesi planlanıyor.

Kaynak: Enerji Günlüğü

Anahtar Kelimeler:
Aydıntepe Hes
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.