Yıldırımtepe'den 'çiftçi borçları' ve 'ithal et' açıklaması

2017 yılında çeşitli afetlerden zarar gören çiftçilerin, tarımsal kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin görüşünü dile getiren Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, “Bu Bayburt çiftçisine nefes aldıracak” dedi.

Yıldırımtepe'den 'çiftçi borçları' ve 'ithal et' açıklaması
Bayburt Postası - Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, afetten zarar gören çiftçileri borçları bir yıl ertelenmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne afetten zarar gören çiftçiler olduğunu bildirdiklerini anımsatan Yıldırımtepe, Bayburt’ta yaklaşık 800 çiftçinin bundan yararlanacağını ifade etti.

Yıldırımtepe açıklamasında, “İlimizde yıl içerisinde 3 kez olmak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne afetten zarar gören çiftçilerimiz olduğunu bildirmiştik. Özellikle zaman zaman don kaynaklı zayiatlar oldu. Buda gerekçe gösterilerek afet komisyonun almış olduğu kararla ilimiz çiftçisinin borçları da bir yıl süreyle ertelendi. Yaklaşık 800 civarında çiftçimiz bundan yararlanacak. Tabi biz bu konuyu gerek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımıza gerek Maliye Bakanımız ve Milletvekilimize borçların ertelenme talebinin olduğunu iletmiştik. Kendileri de bize yardımcı oldular. Ve çiftçi borçları ülke genelinde afetten zarar gören çiftçilerimiz olmak üzere ertelendi.”

Bu kararın Bayburt çiftçisine nefes aldıracağını da sözlerine ekleyen Yıldırımtepe, “Sonuçta bu dönem çiftçinin gelirinin olmadığı aylar. Dolayısıyla biz olumlu buluyoruz. Bize bu konuda yardımcı olan başta Maliye Bakanımız Naci Ağbal ve Milletvekilimiz Şahap Kavcıoğlu’na teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı. 
Yıldırımtepe, "Borç erteleme kapsamında Çiftçilerimiz Bulundukları İl-İlçe Müdürlüklerine ve borçlarının bulundukları T.C. Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatifine bizzat kendileri dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir." dedi.

İthal etten besici zarar görür!

İthal etin besiciyi etkileyeceğini de savunan Yıldırımtepe şunları kaydetti:

 “Aslında durağan devam eden et fiyatlarına o dönemde müdahale edilmesi çiftçilerin özellikle besicilerin önünü görmekte zorluk çektiği dönemde alındı. Dolayısıyla Bayburt besici de bu karardan etkilendi. Besici şu anda önünü göremiyor. Et fiyatlarının nereye gideceği, düşme ihtimali yüksek ve bundan dolayı kaygımız var. Bayburt’ta her yıl yapılan besinin bu yıl olmayacağı yönünde kanaatim var. Belki ülkenin tamamını etkiledi ancak Bayburt en çok etkilenen illerden biri oldu diye biliriz.”

Anahtar Kelimeler:
Abuzer Yıldımtepe
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandas 6 yıl önce

Sayin çiftçiler başkanı borcu olmayan namuslu çiftçiye ne yardım yapılacak. Bu erteleme her yıl alışkanlık yatirdiginiz aynı kişilerin borcu siliniyor. . ithal et geldi sizin yaranizami bastılar birakinda millet ucuz et yesin .Zaten oda olarak çiftçilere hiç bir yarariniz yok aidat alıp kendiniz aylık 5 bin Tl alıyorsunuz altında son model toyota hep kendinize çalışıyorsunuz.

Avatar
Ali Alp 6 yıl önce

Bence yine de bayburtta yapılabilecek yegane iş hayvancılıktır. Ama şuda var kimse uğraşmak istemiyor. Kokmak istemiyor. Devletin hayvancılığa hibe ve destek vermesine gerek yok. Girdileri düşürsün yeter. Yani besi yemi gübre ve mazotu ucuz versin çiftçiye yeter. Diğer bir hususta şu bizim hemşehrilerimiz otu samanı ucuz ucuz satıp yan gelip yatmanın peşinde. Halbuki o sattığı ot ve samanla hayvan baksa daha karlı olmaz mı. Bu sene ot saman para etti. Ya diğer yıllar. Ağlamanın yakınmanın anlamı yok bence.

Avatar
max 6 yıl önce

Yüzme havuzu açılmış şunu da bi haber yapsanız iyiydi

Avatar
vatandaş 6 yıl önce

Sayın ali bey siyaset size işkur dan yattığınız yerde 1500 tl. verse siz veya sizin eşiniz çocuğunuz hayvan bakarmı veya yüzde kaç kişi bakar.. demek istiyorum ki büyüklerimiz daha kolay üretmeden para kazandırır , o tarafa teşvik eder ise el de kalan 3 -5 kişide bu mesleği komple bırakacak..