İkinci dönem 'buzağı desteklemeleri' için son günler

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ikinci dönem buzağı desteklemeleri için son başvuru tarihinin 31 Aralık 2017 olduğunu duyurdu.

İkinci dönem 'buzağı desteklemeleri' için son günler
Bayburt Postası - Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Bakanlığın hayvancılık desteklemelerinde buzağıya ilgiyi arttırarak, buzağı ölümlerini en asgari seviyeye indirip ülke genelindeki et açığının kapatılması konusunda önemli çalışmalarda bulunduğuna değinildi. 

Bu kapsamda hayvancılığının geliştirilmesi, sürdürülebilirliğin sağlanması, kayıt sistemlerinin güncel tutulması ve hayvan hastalıklarıyla mücadele için yetiştiricilerin desteklenmesinin amaçlandığı kaydedilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bakanlığımızın çıkarmış olduğu 2017 yılında yapılacak olan Tarımsal Desteklemelere İlişkin 05/06/2017 tarihli ve 2017/10465 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 26.08.2017 tarihli ve 2017/32 sayılı Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği hükümlerince, Buzağı desteklemesinden yararlanacak olanlar için uygulanacak şart ve kurallar şunlardır:

* Destekleme kapsamında, Buzağıların TÜRKVET ve E-Islah' a kayıtlı olmaları ile 2017 yılı içerisinde doğmakla birlikte her iki veri tabanında anne ve doğum tarihlerinin aynı olması
* E-ıslah'a kayıtlı analardan, e-ıslah veri tabanına kayıtlı kombine ve etçi ırk sığırların, aynı ırk boğanın spermasıyla suni tohumlama sonucu veya aynı ırk proje tabii tohumlama boğasının tohumlamasından doğmuş olması
* Doğduğu işletmede 4 ay süreyle yaşamış olmalı
* Programlı aşıları (dişilerde; Brucella, şap, LSD erkeklerde Şap ve LSD) yapılmış ve Veteriner Bilgi Sistemine kaydedilmiş olmalı
* Sun'i Tohumlamadan doğan buzağı desteklemesi için Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'ne üye olmak ve süt defterlerini aylık olarak doldurularak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine teslim edilmesi gerekmektedir.

Tebliğe göre "buzağıların zamanında küpeletilmesi, TÜRKVET ve e-ıslah kayıt sistemlerine kaydettirilmesi, programlı aşılarının yaptırılmasından" yetiştiriciler sorumlu olacaktır. Buzağı desteklemesinden yararlanmak için, soy kütüğüne kayıtlı yetiştiriciler Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği aracılığıyla, önsoykütüğüne kayıtlı yetiştiriciler ise şahsen veya üyesi olduğu yetiştirici/üretici örgütleri aracılığıyla il/ilçe müdürlüklerine dilekçe ile başvuru yapabilecektir. Yetiştirici/Üretici örgütüne üye olduğu halde şahsi olarak il/ilçe müdürlüklerine başvuru yapılmışsa geçersiz sayılacaktır. Destekleme kapsamında, önsoykütüğüne kayıtlı yetiştiricilere buzağı başına 350 TL, soykütüğüne kayıtlı ve Birlik aracılığıyla müracaat eden yetiştiricilere buzağı başına 500 TL, döl kontrolü kapsamındakiler için ise buzağı başına ilave 50 TL ödeme gerçekleştirilecektir. İlimiz Yetiştirici Bölgesinde bulunduğu için ilave 200 TL destek ödemesi yapılacaktır. Bakanlık destek miktarını yükselterek ilgiyi yavruya vererek, buzağı sayısını artırmayı amaçlarken diğer yandan da buzağıların sağlığı ve beslenmesini ön plana çıkaracak çalışmalar devam etmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cengiz şakacı 6 yıl önce

Kasım aralık süt desteği ve 2,dönem buzağı desteği nezaman verilecek

Avatar
mehmet kerim 6 yıl önce

Ağrı 2017 buzağı destelemleri ne zaman verılcek