Tozlu, Bir ‘Fuat Sezgin’ Portresi Çizdi

Bayburt Üniversitesi Rektör Başdanışmanı ve Eğitim Felsefecisi Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Edebiyat ve Sanat Topluluğunun düzenlediği ‘Bir Portre: Prof. Dr. Fuat Sezgin Bize Ne Söyler?’ konulu konferansta Sezgin’in medeniyet ve kimlik üzerine düşüncelerinin tahlilini yaptı.

Tozlu, Bir ‘Fuat Sezgin’ Portresi Çizdi
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Rektör Başdanışmanı ve Eğitim Felsefecisi Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Edebiyat ve Sanat Topluluğunun düzenlediği ‘Bir Portre: Prof. Dr. Fuat Sezgin Bize Ne Söyler?’ konulu konferansta Sezgin’in medeniyet ve kimlik üzerine düşüncelerinin tahlilini yaptı. 

Tozlu, Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Fuat Sezgin’in hayatını Batı Dünyasına İslam düşüncesini anlatma idealine adayan bir derya olduğunu ifade ederek başladı. Batının kuşatılmışlığı altında öz şahsiyeti, kimliği ve hakikati keşfetme çağrısıyla bir medeniyetin uyanışına katkı sunan Sezgin’in alçakgönüllü bir kişiliğe sahip olduğunu vurgulayan Tozlu, Batının idari, İktisadi, teknik ve sınai zaferine karşılık İslam Dünyasının son kalesi olarak tefekkür yapısı ve değerler sisteminin kaldığını dile getirdi. Sezgin’e atıfla Batı yayılmacılığı ve emperyalist düşüncenin iki temel unsurla hareket ettiğini belirten Tozlu, ikna ve irfa (yok etme) faaliyetlerine karşı taklitten, öykünmeden ve benzemekten kaçınarak özellikle dile sahip çıkmak gerektiğini kaydetti. Fuat Sezgin’in Batının öteleyici iddialarına karşı oldukça sağlam argümanlar ürettiğine ve Batılı ilim insanlarının bu argümanlara karşı düşünce üretemediğini anımsatan Tozlu, çalışma hayatındaki disiplini, azmi ve Meslek aşkını örneklerle anlattı. 

Konferans sonunda Tozlu’ya, Vali Ali Hamza Pehlivan ve Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun tarafından katılım plaketi takdim edildi. 

Konferansa Vali Ali Hamza Pehlivan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanefi Bayraktar, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Necmettin TozluFuat Sezgin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu 69 5 yıl önce

Nerden baksan 80 var bunun yaşı halen dolanıyor aynu kurumda emekli olmasına rağmen para da alıyordur yazık

Avatar
memleketin delisi 5 yıl önce

Gümüşhane Üniversitesi'ne de hizmet vermeli bu zat-ı muhterem, Bayburt alacağını aldı. Haydi Gümüşhane Rektörü seni görelim, hocamız Gümüşhanelidir..