Tarihi simgelere sanatsal yorumlar

Kış mevsiminin en güzel yaşandığı şehirlerden biri olan ve karın estetik ruhunu donanan Bayburt’ta, tarihin simgeleri sanatsal yorumlarla yeniden vücut buldu.

Tarihi simgelere sanatsal yorumlar
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi, tarihi Bayburt Kalesi ve Dede Korkut’un karakterini yansıtan ‘Kardan Heykeller’ ile Dede Korkut Külliyesi’ni tarih sahnesine dönüştürdü.

Bayburt Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrenci ekibinin çalışmasıyla yapılan kardan Bayburt Kalesi ve Dede Korkut heykelleri, özverili bir sürecin ardından hayat buldu. Dede Korkut Külliyesi’nde Rektörlük Binası önünde yapılan heykeller, estetik yapıları ve mistik anlatıları sayesinde ziyaretçileri tarihi bir yolculuğa çıkaracak.

Heykellerin tamamlanması ile birlikte, şehre güzel bir kompozisyon armağan ettiklerini ifade eden Rektör Coşkun, yeniden yorumun ve yaratıcılığın sembolü olan sanat ile kentin kimliğini bütünleştirmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Üniversite olarak akademik gayelerin yanı sıra, sektörel, kültürel ve sanatsal enerjilerini de kent mirasına kazandırmak için çalıştıklarını belirten Coşkun, tarihsel hafızaya önemli mesajlar katan bir süreci tamamladıklarını dile getirdi. Coşkun, özellikle şehirle iç içe olan bir vitrin olarak gördükleri Dede Korkut Külliyesi’ni mekân olarak belirlediklerini ve bu sayede tarihi kişiliğe de atıf yaptıklarını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan 5 yıl önce

"Çok sanatsal olmuş. Bu sanat düzeyinin ülkede şehir şehir dolaşılarak anlatılması gerek. Milletin de öğrenmesi gerek yani. O kadar sanatsal olmuş ki bir daha böylesini göremeyeceğim diye üzülüyorum. O derece sanatsal olmuş yani."

Avatar
Gada 69 5 yıl önce

Hakan sırf eleştirmek için eleştirme yapmış işte ünüversite daha ne istiyorsun git gez gör

Avatar
mehdi öztürk 5 yıl önce

sn rektör bey,yazınız kısmen güzel"eksik olan ise yaratıcılık demeniz??,yaratıcı
cenabı Allahtır,lütfen.