Emre Hoca'nın 'Bilim Otobüsü' açıldı

Beşpınar Köyü Şehit Gürcan Yavuz Ortaokulu'nun başarılı öğretmeni Emre Özel'in tasarladığı Bilim Otobüsü'nün açılışı yapıldı.

Emre Hoca'nın 'Bilim Otobüsü' açıldı
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt İlkokulu bahçesindeki "Bilim Otobüsü"nün açılışını yaptı.

"Bilim Otobüsü"nün çocuklara bilimi aşılayacak çok güzel bir proje olduğunu belirten Ağbal, aracın kentteki tüm okulları dolaşacağını ve tüm öğrencilerin bu imkandan yararlanacağını söyledi.

Ağbal, bu tür projelerin çocukların ufkunu açma noktasında önemli olduğuna inandığını vurgulayarak, "Bayburt'tan çok daha fazla bilim insanı çıkacak ve böylece ülkemiz daha da kalkınacak, büyüyecek." dedi.

Merkeze bağlı Beşpınar köyü Şehit Gürcan Yavuz Ortaokulu'nda görevli fen bilimleri öğretmeni Emre Özel, Bakan Ağbal'a otobüste yer alan farklı alanlara yönelik uygun tema ve ekipmanlara ilişkin bilgi aktardı.

Bugüne kadar çok özel projelere imza atan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da bir çok kez övgüye layık görülen Emre Özel, proje ile ilgili şu bilgileri verdi. 

"Bir çocuk sesinin yankılandığı tüm köy, mahalle, mezra, sokak demeden tüm Anadolu'ya eğlenceli bir yolculuğa çıkacak olan projemiz; Bilim Merkezi, Müze, Sinema, Planetaryum vb. Eğitsel-Sosyal ortamlara gidemeyen ülkemizdeki 17.5 Milyon öğrencimizin ayağına fizik, kimya, matematik, coğrafya, biyoloji, optik, astronomi, sanal eğitim ile ilgili tüm imkanları getirirken onlar ile birlikte bilim dünyasının renkli kapılarını aralıyoruz. Nice bilim insanları yetiştirmiş topraklarımızdan Piri Reisler, İbni Sinalar, Ali Kuşçular, Aziz Sancarlar yetiştirme parolası ile yola çıkıyoruz."

Buradaki programa Vali Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can ve AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak katıldı. 



Ağbal, Matematik Atölyesi'ni de ziyaret etti

Bakan Ağbal, Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) tarafından kurulan Matematik Atölyesi'ni de ziyaret etti. Ağbal, projenin mimarları Prof. Dr. Rıfat Yıldız ve Akın Bayrak'tan atölye faaliyetleri hakkında bilgi aldı. 

Atölyede eğitim gören öğrencilerle de sohbet eden Ağbal, "Bugün artık zenginliğin kaynağı petrol değil, zenginliğin kaynağı bizatihi insandır. Artık nerede olursak olalım ülkeye zenginlik sağlayacak girişimler ve projelere başlanmalıdır. Bu proje bunlardan biridir. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yalçın 6 yıl önce

Kanımca bu projede emeği geçen hocamız kurdelayı kesmeliydi protokol keşke onuda çağıraydı

Avatar
carizma 6 yıl önce

hele bakın bir tane insanların karnını doyuracak bir iş yapıyorlar mı hep tırışkadan naneler.. insanlar göç ediyor göç.. insanlar işsiz.. bu siyasetçilerde hala ben öne çıkım derdinde.. babası evinde ki çocuğuna ekmek götüremediği zaman çocuğuna "olsun oğlum belki bugün açız ekmeğimiz yok ama bilim otobüsümüz var. git onu kemir der." siz siyasetçilerde terfi alırsınız bakan olursunuz başbakan olursunuz.. unuttuğunuz bir şey var: Bu dünyanın bide altı var.

Avatar
Ali 6 yıl önce

Fotoğrafta kurdele kesen emre hocayı gören var mı.?.Nedir bu önde gorulme sevdası..Siyasetçinin kalitesi ilme ve ilim adamına verdiği değerle ölçülür..

Avatar
Öznur 6 yıl önce

Emre hocayı kutluyorum. Umuyorum hakettiği değeri görüyordur.