Adıbeş'in son romanı okuyucuyla buluştu

Bayburtlu yazar Mahir Adıbeş’in ‘Şahit’ ismini taşıyan son romanı okuyucuyla buluştu.

Adıbeş'in son romanı okuyucuyla buluştu
Bayburt Postası - Bayburtlu yazar Mahir Adıbeş’in ‘Şahit’ ismini taşıyan son romanı okuyucuyla buluştu. Hikâye ve roman türünde birçok eser veren Adıbeş’in son romanı Sam Yayınlar’ından yayınlandı. 318 sayfa hacimli kitabın arka kapak tanıtım yazısında şu ifadeler yer alıyor:

“İnsan bazen kaderinden kaçıp kurtulmak ister, amma velakin asıl o zaman koşmaya başlar kaderinin peşinden.

Meseleler içinden çıkılmaz hale gelindiğinde beyinde başlar çınlamalar. Her şey bitti sanıldığı anda yeni bir kapı açılır. Bir bakarsın tutunu verir duvarın çatlağından sızan ışığa, musluktan damlayan su sesine, köpek havlamasına, rüzgâr vınlamasına… Belkide en yakın dostu, saksıdaki çiçek ya da pencerenin önüne konan bir kuş...

Yolcular, yaz gecelerinde cırcırböceklerini kendine yol arkadaşı sayar ya; unuturlar yalnızlığın getirdiği yorgunluğu. Taşların arasındaki yıldızböceklerini saatlerce oturup seyreder ava çıkan adam.

Şahit, romanın küçük kahramanı bir fare! Hiç beklenmedik bir anda, ümitsiz bir mahkûma arkadaş olur. Her şey ne kadar değişir o günden sonra…

“Hasmın karınca olsa da hor görme.” der bir atasözümüz.” 


Mahir Adıbeş kimdir?

Hikâye ve roman yazarı. 6 Nisan 1964, Kurcakol köyü / Bayburt doğumlu. 21 Şubat Kurtuluş İlkokulu (1972), Bayburt Ortaokulu (1975), Bayburt Lisesi (1978) ve Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi (Elazığ, 1984) mezunu. Şap Enstitüsünde yüksek lisans programını tamamladı (1996).

1986 yılından itibaren Diyarbakır’ın Lice ilçesi Tarım İlçe Müdürlüğünde veteriner hekim (1987-91), Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Şap Enstitüsü Müdürlüğünde uzman adayı ve uzman veteriner hekim (1991-96) ve aynı kurumda Müdür Yardımcısı (1996-2003) olarak görev yaptı. 2003 yılında aynı bakanlığın İzmir Tahauzhane ve Gümrük Veteriner Müdürlüğüne müdür yardımcısı olarak atandı. TÜRKSAV, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Vakfı, Veteriner Mikrobiyoloji Derneği, Çocuk Edebiyatçıları Birliği (İkinci Başkanı), Türkiye Yazarlar Birliği (Yönetim Kurulu) üyesidir.

İlk yazısı (Sokaklar Sussun Devlet Konuşsun, 1987) ve ilk hikâyesi (Top Sesi) Bayburt Postası Gazetesi’nde (1980) tefrika edildi. Diğer yazıları Diyarbakır mahalli gazeteleri (1988-91), Veteriner Hekimleri Dergisi (1993-95), Türkiye Gazetesi’nde (1994), Türk Edebiyatı, Türk Kültürü, Türk Yurdu, Kümbet, Bizim Külliye dergilerinde (1995-2003) yer aldı. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Dergisi, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Bülteni adlı periyodik yayınlarının genel yayın yönetmenliği ve yazı işleri müdürlüğünü yaptı (1999-2003).

1996, 1997 ve 2001 yıllarında Ömer Seyfettin Hikâye Yarışmalarında ödüller kazanan yazar, 1997 yılında Almanya’da düzenlenen Uluslararası Hikâye Yarışması’nda ‘Yarenim Var Yıldızlardan’ adlı hikâyesiyle Deutsche Welle mansiyon aldı. Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen 2001 yılı roman yarışmasında ‘Ateşle Dans’ adlı romanıyla ödüle layık görüldü. 1999 yılında Yeni Kervan dergisi tarafından yılın hikâyecisi seçildi. ‘Yarenim Var Yıldızlardan’ adlı hikâyesi 1997’de Almanya’da Türkçe ve Almanca yayımlandı.

Hikâye:
Gecede Sır Oldu (1995), Merhamet Gölgeleri (1997), Yarenim Var Yıldızlardan (1999)
Roman: Ateşle Dans (2002), Eylülde Soldu Bu Çiçekler (2003), Eşşekler Kasabası (2003) 
Çocuk Hikâyeleri: Yaz Çobanı, Taşa Vurulan Mühür, Taşa Verilen Görev, Taşa Atılan İmza, Taş Oyuncaklar (2000)” 
Masal: Tilki ile Yılan (2000) 




Anahtar Kelimeler:
RomanMahir AdıbeşŞahit
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yaşar 6 yıl önce

maşAllah helal olsun tebrikler üstadım