Fransa’daki yangının ateşi Bayburt ve Kahramanmaraş’a düştü

Fransa’daki yangında hayatını kaybeden Türk vatandaşlarından birinin Kahramanmaraşlı ikisinin ise Bayburtlu olduğu öğrenildi.

Fransa’daki yangının ateşi Bayburt ve Kahramanmaraş’a düştü
Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı, İsviçre sınırındaki Mulhouse kentinin Bourtzwiller Mahallesi'nde dün gece çıkan yangında 5 kişi yaşamını yitirdi, 4'ü ağır 8 kişi de yaralandı.

AA muhabirine olayla ilgili bilgi veren Türkiye'nin Strazburg Başkonsolosu Özgür Çınar, 5 katlı toplu konutun bodrum katında çıkan yangının kısa sürede tüm yapıyı etkisi altına aldığı bilgisine sahip olduklarını aktarak, hayatını kaybeden 5 kişiden 4'ünün Türk vatandaşı olduğunu bildirdi.

Mulhouse Belediye Başkanı Jean Rottner de ölen 5 kişiden 4'ünün çocuk olduğunu ve kriz masası oluşturulduğunu açıkladı.

Yaralıların, şehirdeki çeşitli hastanelere sevk edildiği belirtildi.

2'si Bayburtlu, 1'i Kahramanmaraşlı 

Mulhouse'da 2014'te çıkan yangında da aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Fransa’daki yangında hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının Bayburt ve Kahramanmaraşlı oldukları öğrenildi.

Sosyal konutta çıkan yangının elektrik kontağı dolayısıyla çıktığı belirtildi. Yangında dumandan zehirlenerek hayatını kaybeden Türk vatandaşlarından biri Kahramanmaraşlı, ikisinin de Bayburtlu olduğu belirtildi.

Çok sayıda göçmenin yaşadığı Mulhouse kentinin Bourtzwiller bölgesinde yer alan bir sosyal konutta çıkan yangının merdiven boşluğundan başladığı duyuruldu. Kent merkezi ve çevrede görevli itfaiyelerin müdahale ettiği yangından 20 kişi kurtarılırken, yaralanan 8 kişinin durumunun ise ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.