Şehit kadınlar yad edildi

Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği üyeleri Aydıntepe’ye bağlı Yukarı Köyü’nde bulunan Şehit Kadınlar İffet Anıtı’na bir ziyaret gerçekleştirdi.

Şehit kadınlar yad edildi
Bayburt Postası - Bayburt Emniyet Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) Büro Amirliği öncülüğünde gerçekleşen ziyarete katılanlar, 2017 yılında yapılan anıtın, yapılmasına sebep olan olayları, vahşeti yaşayan kişilerin tounlarından dinledi.

ŞAGDER Başkanı Selami Köksal, Türk tarihinin dönüm noktları sayılabilecek olayların gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu belirterek, Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Atatürk’ün ‘Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır’ sözünü hatırlatan Köksal, “İşte Bayburt Emniyet Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) Büro Amirliği de bu düşünceyle yola çıkmış ve "Tarih Işığında Kahvehane Muhabbetleri" Projesini hayata geçirmiştir.

Aydıntepe özellikle ilçemize bağlı Yukarı Kırzı köyümüz Bayburt tarihi için çok öneml bir yerdir. Burada bir vahşet bir katliam bir dram yaşanmıştır. Bu köyümüzde yaşayan Müslüman Türk Kadınlarımız analarımız bacılarımız Ermeni saldırısına maruz kalmış ve bu saldırlardan dolayı kendilerini su kuyularına atarak hayatlarını kaybetmişlerdir. Aziz şehitlerimizin anısını yaşatmak için Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği öncülüğünde yapılan bu anıt bu zulmün hatırlattığı gibi, kahraman Türk analarının iffetli duruşlarının da bir timsalidir. Şehitlerimizi minnet ve rahmetle yad ederken, Bayburt Emniyet Müdürlüğü’ne de teşekkür ediyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Selami KöksalŞAGDER
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.