Genç Kızlay Bayburt Şubesi, Elazığ nöbetinde

Genç Kızlay Bayburt Şubesi 27 gönüllü ile yardım faaliyetlerine destek için Elazığ'da nöbette.

Genç Kızlay Bayburt Şubesi, Elazığ nöbetinde
Bayburt Postası - Geçtiğimiz günlerde Bayburt’tan yola çıkan Bayburt Genç Kızılay üyeleri ve gönüllülerden oluşan 27 kişilik grup, deprem bölgesinde Türk Kızılay’ının koordinasyonunda nöbet tuttu, depremzedelerin yarasını sardı.

Elazığ’daki çalışmaları hakkında bilgi veren Genç Kızılay Bayburt İl Başkanı Haktan Polat, depremin ardından Bayburt’ta yardım kampanyası başlattıklarını ve bu kapsamda 1 kamyon yardımı Elazığ’daki deprem bölgesine ulaştırdıklarını kaydetti. 

Daha sonra Türk Kızılay’ının koordinasyonunda nöbet tutmak için 27 kişilik ekiple bölgeye hareket ettiklerini bildiren Polat, 
 
“Deprem bölgesinde personele yemek yapımında yardım ettik ve yemek dağıtımı yaptık. Afet bölgesindeki yaşlıları ziyaret ettik ve çocuklarla oyun oynadık. Gönüllülerimizin depremin yaralarını sarmada verdiği destek insanlar üzerinde çok olumlu etkiler bıraktı” dedi. 

Türk Kızılay Bayburt Şube Başkanı Hümeyra Çelik ise, deprem bölgesine ulaşarak depremzedelerin yarasını sarmak için büyük çaba sarf eden genç gönüllüleri tebrik ederek şunları söyledi:

“Türk Kızılay'ının özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücü yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhudur. Türk Kızılayı'nın çalışmaları zamanla sınırlı değildir. Yılın 365 günü Kızılaycılar ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmamaktadır. Bunun en canlı örneği gündemimizin en önemli konusu olan Elazığ merkezli Malatya’da da büyük tahribata yol açan deprem afetidir. Türk Kızılay’ı depremin ardından hızlı bir şekilde sahaya inerek hem arama-kurtarma çalışmaları hem de soğukta dışarıda kalan vatandaşların yaralarını sarmak amacıyla yoğun bir şekilde çalışmaya başlamıştır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.