Bayburt’ta Kentleşme ve Kentlilik Bilinci Kongresi

Bayburt STK Platformu öncülüğünde Bayburt Belediyesi ve Bayburt Üniversitesi işbirliğinde Kentleşme ve Kentlilik Bilinci Kongresi düzenlenecek.

Bayburt’ta Kentleşme ve Kentlilik Bilinci Kongresi
Bayburt Postası -  2017 yılının Kasım ayında çalışmaları başlatılan kongre Eylül ayının son haftası gerçekleşecek.

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası, BEKDER, BAYDER, Bayburtlu Kadınlar Dayanışma Derneği, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Bayburt Eczacılar Odası Temsilciliği, BAYPROJE ile işbirliği içinde BAYPROJE’nin koordinatörlüğünde organize edilecek olan  kongrede yerel STK temsilcileri konuşmacı olarak katılacak.

Kongrede akademik açıdan ise Bayburt Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi (Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi), Ankara Üniversitesi ve Kapadokya Üniversitesi öğretim üyeleri bildirileriyle yer alacak.

Belediye Başkanı Mete Memiş’in açılış konuşması ile başlayacak kongre taslak programı şöyle:

Açılış Tebliği: Prof. Dr. Ruşen Keleş

I. Oturum
1. Kent Yönetiminde Katılımcılık ve Kentlilik Bilinci, Prof. Dr. Dilek Şen Beyazlı (KTÜ)
2. Kolektif Bellek ve Kamusal Alan: Süreklilikler, Dönüşümler, Kopuşlar, Dr. Nilgün Kiper (KTÜ)
3. Kenti Sahiplenmenin Veri Altyapısı: Küreselleşme Sürecinde Kültür ve Doğa Varlıklarının Envanter ve Analizi, Doç. Dr. Aygün Erdoğan (KTÜ)
4. Hemşerilik (Kent taşlık) ve Kentlilik Bilincinin Gelişmesinde Eğitim Kurumlarının Rolü: Olanlar ve Olması Gerekenler,  Dr. Öğretim Üyesi Giray Özgül (AÜ)
5. Bir İdeal Kent Felsefesi Olarak Ütopya, Doç. Dr. Şükrü Nişancı (ATAÜNİ)

II. Oturum 
1. “Bayburt’ta Kentlilik Bilinci” Konulu Anketin Analizi ve Yorumu Prof. Dr. Ömer Selçuk Emsen (ATAÜNİ),  Doç. Dr. Hüseyin Daştan (ATAÜNİ), Dr. Öğretim Üyesi Afatih Aydemir (ATAÜNİ), Dr. Öğretim Üyesi İhsan Çubukçu (ATAÜNİ)
2. Kentsel Canlandırma ve İyileştirme Çalışmalarında Bütüncül Bakış, Mim. Alp Arısoy (ÇEKÜLVAKFI)
3. Bayburt MEM’nün Öğrencilerinde Kentlilik Aidiyet Duygusunun Geliştirilmesine Yönelik Etkinlik Programlarının Geliştirilmesi: Doğal ve Kültürel Değerlerin Gezilmesi ve Öğrenilmesi, Doç. Dr. Hayriye Şahin (Bayburt Üniversitesi) 
4. Bayburt Üniversitesi ve Öğrencilerinin Bayburt’ta Kentleşmeye Katkıda Bulunması Dr. Öğretim Üyesi Esmeray Alacadağlı (Bayburt Üniversitesi) 
5. Bayburt’ta Kentlilik Bilincinin Geliştirilmesinde Öğretmenlerin Yüklenebilecekleri Rol, Fikret Özbey (Bayburt MEM)

III. Oturum
1. Yaşanabilir Kentsel Mekân Örnekleri, Prof. Dr. Hasan Yılmaz (ATAÜNİ)
2. Bayburt’ta Seçilmiş Cadde ve Sokaklarda Esnafın Koruma ve Geliştirmeye Yönelik Dayanışma ve Birliktelik Modelleri Mete Emir (BEKDER), Yaşar Yıldız (BGC), Önder Karaoğlu (TSO), Fatih Dündar (BAYDER), Şahin Polat (ESOB)
3. Kentleşme Bilincinin Geliştirilmesinde Mahalle Muhtarlarının Önerileri (Muhtarlar Temsilcisi)
4. Bayburtlu Gençlerin Aidiyet Duygusunun Geliştirilmesinde Kente Ait Doğal ve Kültürel Değerleri Tanıma ve Öğrenmenin Önemi, Program Önerileri Mete Emir (BEKDER)
5. Bayburt STK’larının Bayburtluluk Bilinci Üzerine Etkileri Fatih Dündar (BAYDER)

Kongre öncesi Bayburt Gazeteciler Cemiyeti tarafından gerçekleşitilecek olan “Tarihi Perspektifte Bayburt Fotoğrafları” konulu sergi Şair Zihni Kültür Merkezi’nde sergilenecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu 6 yıl önce

Köyleşme ve köylülük bilinci daha doğru bir başlık olurdu...

Avatar
Ali 6 yıl önce

şunlara bakya şeherin içinettikten sonra göstermelik işler şehirleşme kuralları bellidir niye bunları dikkate alıp yapmadız boşa harca boz bidaha harca israf

Avatar
BAYBURT GADASI AHMET 6 yıl önce

KENTLEŞMEK DEMEK TARİHİ TAŞ ÜZERİNE ,YANINA ,ÜSTÜNE GRANİT VE BENZERİ ŞEYLER YAPMAK VEYA HORASAN YERİNE ÇİMENTO İLE SIVAMAK DEĞİLDİR....ESKİ İLE YENİYİ HARMANLAMAK BAYBURT YONTMA TAŞINI HER ALANDA EN İNCE AYRINTISINA KADAR KULLANMAK TARİHİ ÇEŞMELERİ KONAKLARI BAYBURT TAŞIYLA YENİDEN YAPMAK RESTORE ETMEK GİBİ