Bayburt Kamu-Sen’den Dışarı Çıkmama Çağrısı

Türkiye Kamu-Sen Bayburt İl Temsilcisi Ahmet Çalışkan, vatandaşlara evden çıkmama çağrısında bulunarak, resmi açıklamalar dışında yapılan haber ve söylemlere itimat edilmemesi gerektiğini söyledi.

Bayburt Kamu-Sen’den Dışarı Çıkmama Çağrısı
Bayburt Postası - Yazılı yaptığı açıklamada Türkiye’nin küresel ölçekte bir tehditle karşı karşıya olduğunu belirten Çalışkan, şunları kaydetti:

“Malumunuz olduğu üzere ülkemiz küresel ölçekte bir tehditle karşı karşıyadır. Koronavirüs tehlikesine karşı devletimiz bir dizi tedbirleri hayata geçirmiş durumdadır. Dün Çankaya Köşkü'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı Eşgüdüm Toplantısı'nda da konu tüm yönleriyle değerlendirilmiş ve çeşitli tedbirler hayata geçirilmiştir. Hiç şüphe yoktur ki, alınan bu tedbirlerin sağlayacağı fayda, vatandaşlarımızın ikaz ve yönlendirmelere riayet etmesiyle doğru orantılı olacaktır.

Türkiye Kamu-Sen, sorumlu sivil toplum kuruluşu olarak, toplumumuzun doğru bilgilendirilmesi anlamında gayret ortaya koyacak ve topluma örnek teşkil edecek bir pozisyon alacaktır. Konfederasyonumuz, toplumda bir panik havası oluşturulmasına müsaade etmeden, Devletimizin aldığı tedbirlerin hayata geçirilmesi anlamında üzerine düşen görevi yerine getirecektir.

Bu noktada, Sayın Cumhurbaşkanı'nın “Mümkün olduğunca evlerinizde kalın, temastan kaçının” söylemlerini dikkate alarak, bizde alınan kararlara harfiyen riayet etmenin gerekliliğinin altını bir kez daha çiziyor, resmi açıklamalar dışında yapılan haber ve söylemlere itimat edilmemesini ve her bir vatandaşımızın mümkün olduğunca evlerinden çıkmamaları noktasında tüm vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. 

Topluma örnek teşkil etmek amacıyla, insanlarımızın birbirleriyle mümkün mertebe az temas sağlaması için kendi ilave tedbirlerimizi de hayata geçireceğiz. Bu bağlamda, sendikal toplantılarımıza ara veriyor, ziyaretlerimizi en asgari düzeye çekiyoruz. Virüsün bulaşıcılığını en aza indirmek amacıyla insanlarımızın birbirleriyle temasını asgariye indirme tedbirleri kapsamında; lokal ve dinlenme salonlarımızı kapattığımızı ve ayrıca hizmet binalarımıza ziyaretlerin asgariye indirilmesi gerektiğini, telefon ve elektronik haberleşme vasıtalarıyla hizmetlerin yürütüleceğini üyelerimize duyuruyoruz.

Tabii ki paniğe izin vermeyeceğiz fakat asla rehavete de düşmeyeceğiz.

Türkiye Kamu-Sen, ülkemizin karşı karşıya olduğu tehlikenin şuurundadır ve bir güven kapısı olarak topluma karşı sorumluluğunu eksiksiz yerine getirecektir.

Türkiye Kamu-Sen olarak, her milli meselede olduğu gibi, “önce ülkem” anlayışıyla kişisel ve kurumsal tüm önceliklerimizi tali hususlar olarak kabul edecek ve milletimizin sıhhatine karşı oluşan bu küresel tehdit karşısında da milli duruşumuzu örnek teşkil edecek şekilde ortaya koyacağız.

Milletimizin ve Devletimizin ihtiyaç duyduğu her zaman, değil elini gövdesini taşın altına koyan her bir dava arkadaşımdan ve bu süreçte kendi canlarını hiçe sayarak üstün gayret ve çaba gösteren sağlık çalışanlarımızdan Allah razı olsun.Gayret devletten, tedbir milletten, takdir Yaradan’dan.”





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.