İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama Bayburt'tan tepkiler

Bayburt'ta ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto eden Filistinlilerin İsrail askerleri tarafından şehit edilmesi ve yaralanmasına tepki gösterildi.

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama Bayburt'tan tepkiler
Bayburt Postası - AK Parti ile MHP tarafından düzenlenen ve kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği protestoda vatandaşlar, Türk Dünyası Parkı'nda bir araya geldi.

Burada grup adına basın bildirisi okuyan AK Parti İl Başkanı Fatih Yumak, ABD'nin büyükelçiliğini, İslam'ın ilk kıblesi olan kadim Kudüs'e taşımasının Müslümanlarca kabul edilemeyeceğini, bu girişimin yok hükmünde olduğunu söyledi.

Yumak, ABD'nin bu girişiminin Birleşmiş Milletler ile onun kararlarının ve uluslararası hukuku açıkça hiçe saydığının bir göstergesi olduğunu vurguladı. 

Bölgenin huzur ve istikrarının ancak Kudüs'ün çok dinli, çok dilli, çok kültürlü çoğulcu yapısı korunduğu, Kudüs barışa kavuştuğu zaman sağlanabileceğini söyleyen Yumak, "İsrail'in dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği bu katliama bizler sessiz kalmayacağız." diye konuştu.

Protestoya Belediye Başkanı Mete Memiş, MHP İl Başkanı Bekir Kasap, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.



Ülkü Ocakları da kınadı

Öte yandan Bayburt Ülkü Ocakları da İsrail ve Amerika'yı kınadı. Türk Dünyası Parkı'nda Bayburt Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Ötünç tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

"Mübarek Belde Kudüsümüzün, ABD tarafından Başkent ilan edilmesi ve  Filistinli kardeşlerimizin haklı tepkisi üzerine, Katil İsrail’in Gazze şehrinde yapmış olduğu katliam ile alakalı Basın Açıklamamıza hoş geldiniz.

Kurulmuş olduğu ilk günden itibaren zulmü rehber edinmiş, mazlumun kanını akıtmaktan çekinmemiş, Filistinlilerin kanı ve gözyaşı üzerinden, tüm dünyanın gözü önünde, kiminin örtülü, kiminin açıktan desteğini alarak kanlı hakimiyetini sağlamaya çalışmış Terör Devleti İsrail alçakca saldırılarına bir yenisini daha eklemiş, mazlum Filistinli kardeşlerimizi katletmiştir.
 
Amerika Birleşik Devletlerinin başında bulunan, siyonizmin emrindeki ruh hastası, Donald Trump denilen şeref yoksunu, çukur mahlukatın, İsrail'in Başkenti olarak Kudüs'ü tanıdıklarını ilan ettigi günden itibaren artan tansiyon bir an icin düşmemiş, ağır tahriklerle vede İslam Dünyasını yöneten İşbirlikçi yöneticilerin suskunluğuyla günden güne artmıştır. 

Gelinen noktada, Amerika Birleşik Devletleri, gayri meşru çocuğu İsrail'in sırtını sıvazlamaya ve şımartmaya devam etmektedir... Bunun en somut adımını Kudüste Büyükelçilik açmak isteyerek atmış, Küfür tek millettir hakikatini bizlere bir kez daha ıspat etmiştir. 

İslam Dünyasının içine düşmüş olduğu karşıklık ve fitne ateşinden faydalananan ABD'nin bu provakatif ve planlı adımın ardından, Gazze şehrinde, haklı tepkilerini gösteren Filistinli kardeslerimizin üzerine ateş açan Terör Devleti İsrail, 60 kardeşimizi şehid etmiş, 2771 kardeşimizi ise yaralayarak, şerefsizlik sicilini kabarmıştır.
  
Müslümanların ilk kıblesi olan, Efendimiz (s.a.v) in Mirac'a çıktıgı Mescid-i Aksamızı içinde barındıran Kudüs, Osmanlı Cihan Devletinin yani Türk idaresinin 1917 yılında sona erişinden sonra bir türlü istikrar ve huzura kavuşamamış, İslam Dünyasının sessizligide bu duruma eşlik edince Kudüs ve Filistin ümmetin kanayan yarası olarak bugüne kadar gelmiştir. 

Bir taraftan sapık Ruh hastası Trump'un idaresindeki ABD'nin küstahlıklarıyla şımaran İsrail'in Filistinlilere yaptıgı zulüm devam ederken öte taraftan başını Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin çektiği güya aydın,hakikatte ise karanlık ruhlu azgınların, Yüce Kitabımızdan 300 kadar ayetin çıkarılmasına dair alçakca açıklamaları halen sıcaklığını korumaktadır.

Küstahlığa bakınız ki; Allah'ın kelamına, Müslümanların en kutsalına dil uzatabilecek kadar azgınlıkta tavan yapmışlardır... Yalnız unuttukları birsey vardır alayını yoketmeye bir sivrisinek dahi yeterken bu küstahlıkları Allah'ın kelamına zerre-i miskal zarar veremeyecek, Nemrutlukları yanlarına kar kalmayacaktır...

Zira O'nu indiren, elbet yine Onu koruyacaktır. Koordineli bir şekilde devam eden İslam Düşmanlıgına karşı bizler Allah'ın ipine sımsıkı sarılmalı,tefrikadan ve fitneden uzak durmalıyız... Kuvvet birlik ve beraberliktedir. Kudüs sadece Filistinlilerin yada Arapların değil tüm İslam dünyasının ortak yarası,ortak davasıdır. 

Milliyetçi-Ülkücü Hareket, İslam Dünyasının 1000 yıl boyunca kılıcı olmuş Necip Türk Milletinin önderliğinde, Mazluma Yunus, Zalime Yavuz düsturuyla, Türk İslam Düşmanlarının en acı bir şekilde kahredileceğinden, yeni Selahaddinlerin Kudüs'ü tekrar İslam hakimiyetine kazandıracağından emindir. 

İt itliğini, kurt kurtluğunu tabiatı gereği yapacaktır, zulm ile abad olan elbet kahr ile berbat olacaktır. Kibir ve Zalimlikte Firavunları, Nemrutları aratmayan moder zamanın Ebu Cehillerine hakikatın kılıcı en sert biçimde inecektir. Siyonizm'in, İslam Dünyasının tam orta yerine Batılı Ağababaları tarafından korsan bir şekilde kurduğu zulüm idaresi Allah'ın izniyle yıkılacaktır. Onlar istemesede Allah nurunu tamamlayacaktır... Gözbebeğimiz Kudüs prangalarını kıracak, özgür Filistin topraklarında barış ve adalet egemen olacaktır. 

Elbet bu yol meşakkatli,elbette özgür Filistine giden yol Şehidler Kervanından geçmektedir. Ne mutlu o şehidler kervanına dahil olanlara... Onlar ölümü korkutan yiğitler olarak, korkak kralların, yöneticilerin hakim olduğu İslam dünyasının uyanış öncüleri oldular. O öncüler ki, adaleti şiar edinmiş Kudüs Fatihi Ömerlerin habercisidirler. 

Bizler, Milliyetçi-Ülkücü Hareket olarak haklı davalarında daima mazlum Filistinli Kardeşlerimizin yanındayız, kendileri asla yalnız değildir... Türk Milletinin kahraman evlatları Kudüs davası uğruna, dün olduğu gibi bugünde ayaktadır... 

Milliyetçi-Ülkücü Hareketin Lideri Sayın Devlet Bahçeli Beyefendininde ifade ettiği gibi; Kudüs’ü 100 yıl önce bırakmak zorunda kalmıştık. Ancak bu kez kaderine terk etmemeliyiz. Çünkü Kudüs düşerse tarih düşer, İslam zaafa uğrar.

Bu nedenle Kudüs; Ülkücü Hareket'in her bir ferdinin gönlünde en özel yerdedir. Ne Terör Devleti İsrail,  ne siyonizmin uşağı olarak İsrail'in arkasında duran ABD ve diğer İşbirlikçileri Kudüs'ü ve sevgisini müminlerin gönüllerinden atamayacaktır..." 

Ülkü Ocakları olarak Filistin ve Kudüs konusunda tavrımız nettir. Atan her yürek Kudüs içindir.

Bu vesile ile Şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyor, Mübarek Ramazan ayının Türk İslam Coğrafyasında ve memleketimizde hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 6 yıl önce

Hazır bir araya gelmişken birde Kerkükteki zulme telin yapsaydınız.
Afrin harekatında bizi desteklemeyen filistin için müslümansınız.
Kerkük türkmenler için nesiniz ?
MHP il başkanı ne dersiniz ??