'Hızlı Tren' projesinde ibre yeniden Bayburt'a döndü!

Güzergah tartışmalarıyla bölgenin son 10 yılını meşgul eden demiryolu hattındaki alternatif proje ile Bayburt yeniden gündeme geldi.

'Hızlı Tren' projesinde ibre yeniden Bayburt'a döndü!
Bayburt Postası - Erzincan-Trabzon demiryolu güzergahı olarak uzun yıllardır söylenegelen proje, bir süre de Aşkale-Bayburt-Rize güzergahı olarak gündemdeki sıcak yerini koruyacak. 

Ulaştırma Bakanlığı, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’nün 27 Şubat 2020 tarih ve 405744 sayılı yazısı ile Erzurum (Aşkale)-Bayburt-Rize (İyidere) Demiryolu Projesi için çalışmalara başladığı, Erzurum (Aşkale)-Rize (İyidere) Demiryolu Projesi için güzergah üzerinde bulunan belediyelere görüş sorduğu ve proje çalışmalarına başladığı bilgisi bölgede dolaşıyor. 

Bayburt'a sorulan bir şey yok!

Bölgede Trabzon ve Gümüşhane kıyametler koparırken, Rize hızlı tren müjdesi ile mutlu, Aşkale farkında değil, Bayburt ise konunun en yorgun şehri. Son 10 yılda Bayburt siyasilerinin en çok saçmaladığı, bir çoğunun resmen kaçtığı bu çetrefilli konu ile ilgili özellikle bir iki basın kuruluşu ile birkaç STK oldukça mücadele verdi. 

Trabzon basınında yer alan, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’nün güzergahta yer alan 4 belediyeden çalışma yapmalarını istediği türünden iddianın Bayburt tarafında karşılığı yok. Konuyla ilgili görüşlerini sorduğumuz Bayburt Belediyesi, kendilerinden böyle bir talepte bulunulmadığı bilgisini aktardı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdulkadir 4 yıl önce

Aklıma erken seçim geliyor yine bayburtluların ağzına bir tutam balını calıyolar

Avatar
İsmail Enver 4 yıl önce

Akp karşısında ciddi bir rakip görmezse bayburtl'u da treni ancak rüyasında görür.
Kadri bey aday olduğunda hükumet Bayburt'a mitil atmıştı. Hızlı tren Bayburt'a hayırlı olsun diye bilboardları doldurmuş Allah'tan korkmaz kuldan utanmaz taifesi sosyal medya hesaplarından paylaşıp siyasetini yapmıştı. Kadri bey gitti,tren de gitti.
Biz Bayburtlular olarak o zamanki seçimleri ibretle incelemeliyiz. Güçlü muhalefet ile güçlü bir rakip seçildiğinde iktidar çalışmak zorunda kalıyor.
Maalesef MHP- AKP birlikteliğinden kalite çıkmayacak hizmet alamayacağız.
Bayburtlunun yumuşak karnını biliyorlar. Daha çookkk postun kıllarını saydırırlar.

Avatar
Veli 4 yıl önce

Bayburt un siyasetçilerin umurunda mi

Avatar
Demokrat Bayburt 4 yıl önce

Bu proje ilk gündeme geldiğinde Erzincan-Otlukbeli-Bayburt-Çaykara-Of projesi şeklindeydi. Coğrafyaya, bilime, akla, mantığa ve devletin bütçesine en uygunu buydu. Bu hattın ta Sultan Abdülhamit zamanında projelendirildiğini dahi okumuştuk. Ama siyasilerimiz bu konuyla yeterince ilgilenmediler. Çünkü kimin il başkanı olacağı veya kimin ayağının kaydırılacağı gibi daha önemli mevzularla meşguldüler. Sonuç olarak kaybettik.
Aşkale-Bayburt arasını çok muhtemel görmüyorum. Kop dağının durumu ortada. Karayolu tüneli bile yapılamıyor.

Avatar
TÜKENMİŞ BAYBURT 4 yıl önce

BAYBURTTA İLK ÖNCE ZİHNİYET DEĞİŞİMİNE İHTİYAÇ VARDIR BAYBURTUN MENFAATLERİNİ SAVUNAN SİYASİLERE İHTİYAÇ VARDIR BAYBURTU BÜYÜTMEK İÇİN DÜŞÜNEN KAFALARA BU ŞEHRİN İHTİYACI VAR BAYBURT BU KADAR DESTEK VERİRKEN KARŞILIĞINDA 500 YATAKLI BİR HASTANE BİLE YAPILMIYOR BU ŞEHİR TRABZONA MECBUR EDİLİYOR ERZURUMA MECBUR EDİLİYOR BAYBURT BU KADAR MI SAHİPSİZ SADECE VİCDANLARINIZA SORUYORUM BU ŞEHRİN İNSANI GURBETÇİ OLMAYA ZORLANIYOR ÇIKIP BİR TANESİ BAYBURTUN DA DEMİRYOLUNA İHTİYACI VAR DEMİYOR NEYE YARIYOR BU SİYASİLER BİLEN VAR MI ACABA

Misafir Avatar
Bayburtlu 4 yıl önce @TÜKENMİŞ BAYBURT

Aynen öyle kardeşim. Ortada bir ağaç var herkes bir dalını kesiyor sanki su verecek kişiler gerek...

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ümit 4 yıl önce

memleketimiz Bayburt üretimsizlikten ölecek Naci Agbal maliye bakaniyken alamadığımız becerip siyasilerimizin yapamadığı işler bundan sonra çok zor.

Avatar
Umut An 4 yıl önce

Daha çok tütsüler yakılacak Bayburt’ta tren görmek hayal değil ama bu projeyi savunacak, didinecek siyasiler ve bilinçli halkımız çıkar mı?

Avatar
Emmi 4 yıl önce

Yine kandıracaklar bayburtluları