Genç Osman Parkı ve Yusufiye Cami hizmete açıldı

Bayburt Belediyesi'nin tahsis ettiği arsa üzerinde Yusuf Artar tarafından yaptırılan Yusufiye Cami ibadete açıldı.

Genç Osman Parkı ve Yusufiye Cami hizmete açıldı
Bayburt Postası - Gençosman Parkı'nın bulunduğu alan peyzaj çalışmasının ardından yeniden vatandaşların hizmetine açıldı.

Törende konuşan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, “Üzerinde bulunduğumuz alan 1989-1990’lı yıllarda Genç Osman Parkı olarak düzenlenmiş ve uzun süre o şeklide bir hizmet sunmuştu. 2005 yılından sonra aradan geçen bir yol nedeniyle atıl duruma geçmiş ve yıllarca o şekilde kalmıştı. Bu alan yaklaşık 2 bin 300 metrekare, burada bulunan Yusufiye Camisi 220 metrekare alan üzerine kurulu. Hemen arkasında bulunan bay ve bayan tuvaletlerde 80 metrekaredir. İki dönümlük alanda da parkımız bulunuyor. Buradaki amacımız, insanlarımız bir taraftan ibadetlerini yaparken bir taraftan da huzur içinde oturacağı bir zemin oluşturmaktı” dedi.

Park içinde inşa edilen caminin Selçuklu mimarisine uygun olduğunu söyleyen Başkan Pekmezci, “Hemen karşımızda çok değerli bir hemşehrimiz, Yusuf Artar abimizin gönülden istediği ve Selçuklu mimari tarzına uygun bir cami inşa edildi. Öncelikle bu caminin yapımını üstlenen çok değerli abimiz Yusuf Artar Bey’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Peygamber efendimizin bir hadis-i şerifi var. Buyuruyor ki, “Kim Allah rızası için dünyada bir mescit yaparsa, Allahu Teâlâ onlara cennete bir saray inşa eder.” İnanıyorum ki bu duygu ve düşüncelerle ibadet veçhiyle yapılan bu cami ona ve ondan sonra gelecek nesillere güzel bir örnek teşkil edecek. Rabbim niyetlerini kabul eylesin. Rabbim bu camide bütün hemşehrilerimizin gönülden ibadetlerini yerine getirirken dualarını kabul eylesin. Güzel günlerde, daha iyi ortamlarda Bayburtlular inşallah bir arada olur. Biz de bundan mutluluk duyarız. Bu cami Bayburt Belediyesine ait. Biz belediye olarak bu camiyi Bayburt Müftülüğü’ne tahsis ettik. Protokolümüzü tamamladık. Artık bundan sonra Bayburt Müftülüğü’nün sorumluluğundaki bir cami. Ayrıca arka tarafta bulunan tuvaletleri de karar alarak caminin giderlerini karşılamak için müftülüğümüze tahsis ediyoruz” ifadelerini kullandı.



Program, Başkan Pekmezci’nin konuşmasının ardından Kurban kesimi ve İl Müftüsü Hasan Başoğlu tarafından yapılan duanın ardından sona erdi. Program sonrası Yusufiye Camii kılınan Cuma Namazı ile ibadete açıldı.

Covid-19 tedbirlerine dikkat edilen törene Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Yusuf Diker, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, İl Jandarma Komutanı Albay Ramazan Yiğit, Belediye Başkan Yardımcıları Süreyya Türkmenli ve Nesimuttin Selçuk, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, CHP Bayburt İl Başkanı Necip Erel, Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci, İl Müftüsü Hasan Başoğlu, İşadamı Yusuf Artar, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kitaplarını yakacak olan adam! 4 yıl önce

Sayın Başkan, sana haddini bilen bir vatandaş olarak birkaç bir şey söylemekte fayda var. Selçuklu mimarisine yönelik en kısa sürede biraz bilgi edinirseniz sizin için faydalı olur. Hangi Selçuklu eserinde altın sarısı işlemeler var. Hangi Selçuklu gösteriş budalası olarak öldü. Bu Emevi Mimarisidir unutmayın. İnsanlara da bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin. Ve ey cemaati müslimin, Selçuklu mimarisi görmek isteyen 1000 yıllık Bayburt Ulu Cami'ye gidip görebilir.

Avatar
Nivli 4 yıl önce

Buraya cami yapmak en güzeli oldu sarhoslarin barınma yeri ne güzel bir yer olmuş ALLAH razı olsun yapanlardan

Avatar
Beybars 4 yıl önce

gerçekten cok isabetli bir hayır olmuş özel idarenin altındaki mescit yeterli olmuyordu ayrica mimariside çok hoş olmus Allah yaptıranlardan ve yerverenlerden razı olsun