Doç. Dr. Yetim'den 'İslamafobi' konferansı

Bayburt Belediyesi’nin ev sahipliğinde “Avrupa’nın Çifte Standartları (İslamofobi) Karşısında Türkiye’nin Dik Duruşu ve İslamiyetin Arkasına Gizlenen ve Avrupa’nın Barındırdığı FETÖ Terör Örgütü ile Mücadele” konulu konferans Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Doç. Dr. Yetim'den 'İslamafobi' konferansı
Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi’nin ev sahipliğinde “Avrupa’nın Çifte Standartları (İslamofobi)  Karşısında Türkiye’nin Dik Duruşu ve İslamiyetin Arkasına Gizlenen ve Avrupa’nın Barındırdığı FETÖ Terör Örgütü ile Mücadele” konulu konferans Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Mustafa Kemal Üniversitesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim’in konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve eşi Zeynep Memiş, Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, Belediye Eski Başkanı Hacı Ali Polat,  kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

"Avrupa’ya seslenmek istiyorum"

Konferansta konuşan Tülin Durgun Yetim, Avrupa’nın çifte standartlarına vurgu yaparak, “Avrupa’ya seslenmek istiyorum ve diyorum ki, Ey Avrupa! Hani insanlar hür ve eşittiler? Hani insanlar din, dil, ırk ayrımı yapılmaksızın bağımsızdılar? Bu sadece Avrupalı vatandaşlar için mi geçerlidir? Müslümanlar için neden böyle bir şeye gidilmiyor? Bu soruyu sormak ve onlardan bunun cevabını almak gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Amerika’da gerçekleştirilen 11 Eylül saldırılarının İslamofobi kavramının dünyada daha çok yayılmasının yegâne sebeplerinden olduğunu ifade eden Yetim, 11 Eylül saldırılarının 20. Haçlı seferinin gerekçesi olduğunu söyledi.

"İslamofobik kavramları söyleyenler daha fazla oy aldı"

Müslümanların her geçen gün daha da tehdit altında olduğunu belirten Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, “Avrupa’da maalesef Müslüman karşıtı olmak siyasilere ciddi anlamda oy kazandırıyor. Mesela Almanya’da gerçekleşen seçimlerde İslamofobik kavramları söyleyenler daha fazla oy aldı. Tamamen siyasi bir eylem haline geldi ama bunun sonrasında bu eylemler fiziki boyutlarla Müslümanları rahatsız etmeye başladı” ifadelerini kullandı.

"İslamofobiyi dünyaya bir insanlık suçu olarak kabul ettirmeliyiz"

İslamofobi konusunda öncelikle soruna odaklanmak gerektiğini ifade eden Yetim şöyle devam etti:  “Gerçekten sorun İslam’dan korkmak mı? Yoksa İslam korkusunu yayarak Müslümanlara karşı eziyet yapıp Ortadoğu’yu, Afrika’yı o bölgeyi karıştırıp oradan bir yol çıkarmak mı? Bunun üzerine gitmek gerekir. Politikacılarımız, sanatçılarımız, akademisyenlerimiz ve gazetecilerimiz bu konuya her platformda atıf yapıyorlar ama yeterli değil. Asıl sorun tıpkı antisemitizm gibi, ırkçılık problemi gibi İslamofobiyi de bir insanlık suçu olarak hep beraber el birliğiyle dünyaya kabul ettirmektir.”

"Dinimizi sağlam kaynaklardan öğrenmemiz lazım"

Konferans sonunda bir teşekkür konuşması yapan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ise, “Okumadığımız için ne kaybettiğimizin farkında olamayız. Kaybettiklerimizin farkında olabilmemiz için okumamız lazım. Ve İslam’ı sahih sünnetten ve Kur’an'dan öğrenmediğimiz sürece adına her zaman başka bir şey diyecekleri şey başımıza gelir. Okuyalım, öğrenelim, üretelim. Tülin Hanım’a çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Program, Başkan Memiş’in Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim’e hediye takdim etmesinin ardından sonra erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tıppp 6 yıl önce

Tıp uzmanından ilahiyat, iletişim ve sosyolojik alanda inciler

Avatar
avrupa 6 yıl önce

avrupaya bayburttan mi sesleniyorsun cerrah abla? hem bu konu senin uzmanlaik alanin degil. Ey abla konunun disina cikmasan keske.

Avatar
enteresan 6 yıl önce

enteresan ki bir cerrah uzman olmadigi konuda konusuyor ve salona bir sürü insan gidiyor. Bir de hala 11. Eylül saldirilarin iyi bir sey oldugunu savunan kisi kalkiyor eline silah almamis bir guruba terörü yakistiriyor. gercek mümin terörist olamaz, terörist mümin olamaz. Biz müslümanlar hacli seferlerinden dolayi gidip masum insanlarin canina kiymayiz. Bilmiyorum cerrah hanim hangi degerlere göre bu tesbiti yapiyor. Su bir gercek ki benim inandigim islami degerlere göre degil!

Avatar
Almanyada 6 yıl önce

Islamofobiyi ancak sizin gibilerin söylemleri atesliyor. Insanlar haliyle korkuyor sizin gibi siddete gerekce gösterenler oldumu bir de yetkili etkili kisilerden konferans salonlarinda konusturuldumu bir de üsütne hediye verildimi batidaki insanlar haliyle korkuyorlar ve diyorlarki demek müslümanlarin siddet uygulamaya kendilerine göre gerekceleri var.
Ayrica Almanyada ki sag parti cogunlukla cok oy almasinin daha büyük sebebi islam karsitligi degil, su anki siyasete alternatif olmasinin sebebi.
Meydan bos tabiki, ata bildigin kadar atabilirsin.

Avatar
Bayburtlu 6 yıl önce

Oradan Bayburt Üniversitesi yönetimine seslen sen akademisyen alımlarında bayburtluların hakkını yemesinler. Artı Avrupa almış yürümüş üstad iyi demiş onların işi bizim dinimiz gibi... bizim işimiz... biz kendi işimize bakalım adalet kavramını müslümanlar olarak önce biz uygulayalım. Neyse yaw ülkede her şey siyasi neyin hesabındasınız. Önce yerli üretim yerli markalar ... Yerli beyinler ... Ahlaki zeminde oluşturmalı. Yoksa böyle gelmiş böyle gider. Allah'a emanet Rabbim sonumuzu hayreyleye