Başkan Pekmezci'den önemli açıklamalar

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, belediye tarafından yürütülen, planlanan çalışmalar ile mali durum hakkında bilgiler verdi.

Başkan Pekmezci'den önemli açıklamalar
Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi Meclis Salonu'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Pekmezci, Mayıs ayı içerisinde hayatını kaybeden gazeteci Abdulkadir Nişancı'yı rahmetle anarak, bir kez daha ailesine ve basın camiasına başsağlığı dileklerini iletti. 

Başkan Pekmezci, 5 Nisan 2019 tarihinde görevi devraldığını ve aradan geçen zaman içerisinde 15 bin kişinin 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulunduğunu ifade ederek, "Ziyaretlerimiz halen daha sürüyor ve bu ziyaretler bize olan teveccühü gösterdiği gibi bizim çalışma azmimizi de artırıyor" dedi.   

Belediyenin borcu

Başkan Pekmezci, mali konularla ilgili bilgi vererek başladığı konuşmasında, "150 Milyon TL borçla devraldığımız Bayburt Belediyesi’nin bizim 5 yıllık dönemimizde ödenmesi gereken borcu 75 Milyon 223 Bin TL’dir. Ayrıca belediyeyi devraldığımızdan bu tarafa 2 aylık süreçte ödediğimiz borç miktarı 3 Milyon 750 Bin TL olup belediyemizin bugün itibariyle borcu 146 Milyon 250 Bin TL’dir. Bu borçların kalem kalem neler olduğunu açıklayacak olursak; İller Bankası'na 102.557.016 TL, SGK'ya yapılandırılmış borç 19.333.268 TL, SGK'ya yapılandırıldıktan sonra yığılan borç 2.625.000 TL, Vergi Dairesi'ne yapılandırılmış borç 6.847.608 TL, Vergi Dairesi yapılandırmadan sonraki borç mevcut borç 3.337.000 TL, DSİ'ye İsale Hattı Yapımı için 11.880.000 TL, Piyasaya Olan Borç 2.950.000 TL ve toplam borç 149.229.892 TL'dir" dedi. 

Belediye gelirleri yüzde kaçı personele? 

Başkan Pekmezci, Bayburt Belediyesi’nin çalışan sayıları hakkında verdiği bilgilerde ise, 53 memur, 84 işçi, 5 sözleşmeli memur, 184 şirket personeli olmak üzere toplamda 326 personel olduğunu, BAYBEL şirketinde belediye personel giderleri için belediye gelirlerinin yüzde 30’u ancak harcanabilirken bu yüzde 10’luk artış ile yüzde 40’a, bu oranın da aşılarak yüzde 43’e çıkarıldığını ve bakanlıktan olur istenmesine rağmen bakanlık tarafından reddedildiğini kaydetti. 

Başkan Pekmezci, lazım olandan fazla alınan personellerin çeşitli sıkıntıları da beraberinde getirdiğini, İller Bankasına kesilen borcun ardından gelen para ile personelin maaşını vermekte sıkıntı çektiklerini ve buna göre bir planlamanın içerisinde olduklarını ifade ederek, "Bundan borca sığınılıyor konusu anlaşılmasın, vaad ettiğimiz projeleri hayata geçireceğiz. Fakat hemşehrilerimizin de bu gerçekleri bilmesi lazım" diye konuştu. 

İşçi sayısında rekor

Bayburt Belediyesi çalışan sayısının 326 olduğunu ve bunun Bayburt Belediyesi tarihinin en yüksek rakamı olduğunu, bu yüzden göreve geldiği günden bu yana tek bir kişiyi dahi işe almadığını söyleyen Pekmezci, "Biz çalışan kardeşlerimizin her birine aynı gözle bakarız. Tabii onlarda işlerini Bayburt Belediyesi'ne yakışır şekilde yapmaları halinde. Aksi halde  belediyemize yakışmayan şeyler duyduğumuz kişileri de yasal yoıllarla icabına bakarız" dedi.  

Tarım Yerleşkesi

Devam eden belediye projelerinden de bahseden Pekmezci, "Projeler tüm hızıyla sürüyor. Gerekli gördüğümüz yerde müdahaleler de bulunuyoruz ve revize edilmesi gereken yerleri revize ediyoruz. Burada yapımı devam eden Tarım Yerleşkesine temas etmek istiyorum. Çok önceden tamamlanması gereken Tarım Yerleşkesi projesi müteahhit firmanın bakanlığa tasfiye talebi ile müracaat etmesi sebebiyle tamamlanamadı. Bizde gerekli müdahaleyi yaptık ve girişimlerde bulunuyoruz. İnşallah kısa sürede tamamlayacağız, şuan için yüzde 65'i bitmiş durumda" şeklinde konuştu.


Atatürk Anıtı ve Otopark konusu 

Saray Bahçesi olarak adlandırılan ve yakın bir zamanda hizmete açılacak alanda daha önceden alandan kaldırılan Atatürk Anıtı'nın tekrar yerine konulacağını aktaran Pekmezci, "Bayburt’un önemli problemlerinden biri kuşkusuz park yeri sorunudur. Hele yaz aylarında trafik yoğunluğunun arttığı dönemde daha da elzem bir konu olarak ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle bir yandan Saray Bahçesi ve Hicrani Baba otoparkları ile birlikte Veli Şaban otoparkı da yoğun bir şekilde üzerinde revize edip çalıştığımız bir projedir. Bu dönemde farklı bir yöntemle ihale edip hızlı bir şekilde inşaatına başlayacağız. Çünkü daha önceden hazırlanan projenin şuan için yapılabilirlik durumu yok. Bunun için mevcut yerde 3.5 katlı otopark üzerinde 4 kat imar düşünüyoruz. Bunu yapacak olan firmaya üstteki dört katı vermeyi planlıyoruz" dedi. 

Kentsel Dönüşüm 

Kentsel dönüşümle ilgili Milletvekili Fetani Battal'la Ankara’da TOKİ ile çeşitli görüşmeler yapıldığını aktaran Pekmezci, Eski Sanayi bölgesindeki problemlerin TOKİ ile aşılamaması halinde belediye olarak vatandaşı mağdur etmeyen bir proje hazırlayıp koordinasyonunu üstlenerek, büyük inşaat firmaları nezdinde  girişimler başlatacaklarını kaydetti.

Pazar yeri çıkmazı...

Tuzcuzade Mahallesinde inşaa edilen pazar yerinin ihtiyaca cevap verebilelecek şekilde planlanmadığını, buranın alt katı otopark, üzerine en az iki kat pazaryeri ve ayrıca konut projesi olarak değerlendirilebilirken, bunun yapılmadığını ifade eden Pekmezci, TOKİ ile yapılacak görüşmelerde eski sanayi mevkisinde bir pazar yeri projesini hayata geçirebilirlerse, Tuzcuzade Mahallesi'ndeki alanın başka şekilde değerlendirilceğini dile getirdi.   

İstihdam konusu 

Başkan Pekmezci, özellikle sosyal medyadan seçim öncesi verilen vaadler noktasında kendisine en çok istihdam konusunda sorular sorulduğunu aktararak, "Ben hemşehrilerimizden biraz sabretmelerini istiyorum. Ekonomik anlamda belediyemiz bütçe açısından sıkıntılı bir dönemde olmasına rağmen Bayburt’ta en büyük problem olan işsizliğe çözüm olma adına en kısa zamanda öncelikle bir turşu fabrikasını faaliyete geçireceğiz. Bu fabrikamız yer tespitini aşmak üzere kısa zamanda hayata geçecek ve önümüzdeki yıllarda diğerlerini hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu. 



Ekmek zammı meselesi...

Başkan Pekmezci, ekmek zammı konusuna da açıklık getirdiği konuşmasında, "Bu zam Ocak ayında alınmış bir kararla Ticaret Bakanlığı'nca onaylanmış, fakat bu zamana kadar ertelenmiş. Bu konu esasen esnaf odalarımızın konusudur. Ramazan'da pideye yapılan zamma itiraz edilerek, fiyatlar geri çekildi. Şuan ekmeğe gelen zam ise Bakanlık onaylı bir zam. İtirazda ettik ama sonuç çıkmadı. Biz tüm hemşehrilerimize aynı gözle bakar, hiç birini birbirinden ayırt etmeyiz. Ki ekmeğe verilen zamlardan sonra çevre illerde bizzat araştırma yaptırdım. Erzurum, Erzincan ve Trabzon'la bir araştırma yaptık ve fiyatlar hemen hemen aynı noktada" dedi.

Çoruh Projesi, yapıldığı kadarıyla...

Çoruh Nehri üzerinde yapılan ve kamuoyunun en çok tepki gösterdiği ve akıbetini merak ettiği proje hakkında da bilgi veren Pekmezci, projenin mevcut kısmıyla kalacağını ve devam etmeyeceğini, sadece şuan yapılmış olan alanla sınırlı kalacağını belirtti.  
  
Uluslar arası Dede Korkut Şölenleri

Başkan Pekmezci, 22-28 Temmuz tarihleri arası için planlanan şölenlerle ilgili bilgi vererek konuşmasını tamamladı:

"Bu yıl 25. sini düzenleyeceğimiz Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenlerinden bahsetmek istiyorum. Bu sene 22-28 Temmuz tarihleri arasından gerçekleştireceğimiz Dede Korkut Şölenleri’ni vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda yeniden 1 haftaya çıkardık. Ve Dede Korkut şölenlerinin adına yakışır bir şölen programı planlıyoruz. İnşallah dolu dolu bir program bizi bekliyor."

Toplantıya; Belediye Başkan Yardımcıları Nesumittin Selçuk, Süreyya Türkmenli, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ile ilde görev yapan basın mensupları katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abdullah 5 yıl önce

Başkanım su fiyatlarında indirime gitsenizde desekki bayburt belediyesi vatandaşa kıyak yaptı birde akıllı sayaç ile eski sayaç fiyat farkını kaldırın adil değil peşin parasını ödeyene neden dayatma yapılıyor belediye akıllı sayacı kendi satsın rant varsa belediye alsın neden her zaman hesap kitap yapan menfaatiçilere bu insanlar mecbur ediliyor günahtır

Avatar
Ömer Faruk 5 yıl önce

Dolmuş gitmeyen mahallelere otobüs verilmesinin yanlış bir karar gibi lansa edilmesi mantık dışı.Mağdur olan onca insan gözardı edilemez özellikle asgari ücretle çalışıp hergün 20-30 lira taksi parası vermek zorunda kalan kardeşlerim adına konuşuyorum.Ayrıca bunca sene çoruha , kapalı pazara, şelale diye yapılan ucubeye gömülen milyonların yanında vatandaşa hizmet için konulan otobüslerin mazot parası konu bile olamaz.

Avatar
kadir 5 yıl önce

Başkanım siz halkın yanında olun ekmek her mahallede satılsın iş aş imkanı sağlayacak işler açın bayburt u temiz tutun park sorununu çözün eski sanayi yi bir an önce halledin yıllardır o görüntü hoş değil belediyede çalışan hantal yapıyı değişin gerisi gelir

Avatar
BAYBURTLU 5 yıl önce

BAŞKANIM BORÇ DİYORSUNUZ 5 ADET BELEDİYE DOLMUŞU BİRER KİŞİYLE GİDİP GELİYOR İSRAF DEGİLMİ DOLMUŞCULARI DÜZENLEYİP ADAM GİBİ ÇALIŞTIRMAK YERİNE HER AY 100000 MAZOT PARASI VERMEK NE KADAR DOĞRU BİRDE BU ADAMLARIN SÜRESİNİN BİTTİĞİ SÖYLENİYOR BU KONUDA BELEDİYEMİZ NİYE BİRŞEY YAPMIYOR BU ADAMLAR KAÇAKMI ÇALIŞIYOR CIKIN YENİ İHALEYE NİYE MİLLETİN HAKKINI BU KİŞİLERE PEŞKEŞ ÇEKİYORSUNUZ

Avatar
ali 5 yıl önce

sayın başkanım ALLAH kolaylık versin işiniz zor ama imkansız değil siz bunu geçmişte yaptınız yine yaparsınız belirtmiş olduğunuz konularda en önce her mahalleye ekmek satış noktaları açmanız insanlar geçim sıkıntısı çekiyor hiç değilse kuru ekmek yerler bunu sizden bekliyoruz eski sanayi bir an önce çözüme kavuşmalı dediğiniz gibi de olur pazar yerininde çözüme kavuşması lazım tabi istihdam çok önemli gerçekten en büyük sorun halledilmeli ayrıca eşlerinin üzerine şirket kurup yap sat yapanlar belediyede aksaklık yaratıyor gereği yapılmalı çalışmayan müdürler var hemen değişmeli yani kısaca başkanım artık icraat bekliyoruz buda çalışmayan hantal yapının değişmesiyle olur

Avatar
Gadalar 5 yıl önce

Tamam anlaşılmıştır ki kalan süre içinde asfalt yaması ve temizlik dışında birşey yapılmayacak.
Fakat bence bir başkanın buna sığınması kadar aciz bir durum olamaz.
Biz ehline emanet ettiğimiz Bayburtu bu şekildeki söylemlerle idare edilmemesini hoş görmüyoruz.
Bayburtta 2 tane araç sabah akşam ring yapıyor. Bunun masrafını kısabilirsin mesela.
Belediye otobüsleri devreye girdi ama dolmuşlarla beraber gelip gittikleri icin is yapmıyorlar.

Avatar
Bayburtlu 5 yıl önce

Sayın başkanım tırnaklı pideyi neden 2 tl den satılıyo esnaf odalarının verdiği rayışın fazlasına satılıyor Birdr denetim neden yapılmıyor

Avatar
Ademoğlu 5 yıl önce

Başkanım biz MHP ye oy verdik hala AK parti belediyesi gibi değişen birşey yok lütfen değişim.