Türkiye'nin pilavları bu kitapta toplandı

“Mutlu Mutfaklar” fikri ile yola çıkan Fairy, Araştırmacı Yazar ve Yemek Danışmanı Gülhan Kara ile birlikte Türkiye’nin 7 bölgesine ait yöresel özellikler taşıyan 33 pilav tarifini “Türkiye’nin Pilavları” kitabında buluşturdu.

Türkiye'nin pilavları bu kitapta toplandı

Pirincin, Asya topraklarından dünyaya yolculuğunda “Lezzet Coğrafyası” denen etkileşimle birlikte, girdiği her kültürde, her toplumda ve her mutfakta ayrı bir anlam kazandığı bilinen bir gerçek. Geçmişten günümüze kimi zaman en temel yemeklerden kimi zamansa saray sofralarının en özel yemeklerinden olan pilav, Türk mutfağının incisi olarak yerini korumaya devam ediyor.

“Mutlu Mutfaklar” fikri ile yola çıkan ve mutlu sofraların en zorlu bulaşıklarını temizleyen Fairy, leziz yemek tarifleri ve mutfak sırlarını tüketicilerle paylaşmaya devam ediyor. Fairy bu kez  Araştırmacı Yazar ve Yemek Danışmanı Gülhan Kara ile birlikte tümü yöresel özellikler taşıyan Türkiye’nin 7 bölgesine ait 33 pilav tarifini, “Türkiye’nin Pilavları” kitabında buluşturdu.

Ege’nin “Enginarlı Pilav”ından, Edirne’nin “Kapama Pilav”ına; Diyarbakır’ın “Duvaklı Pilav”ından Urfa’nın “Üzlemeli Pilav”ına ve Siirt’in “Perde Pilavı”na kadar onlarca leziz ve yapımı kolay pilav tarifini barındıran “Türkiye’nin Pilavları” kitabı, herkesin damak tadına hitap edecek tariflerden oluşuyor.

Türk mutfağının incisi pilav…

Buğday ve pirinç, insanoğlunun binlerce yıldır beslendiği en önemli tahıllardan ikisi... Pirinçle

yapılana “Dane-i Pilav”, bulgurla yapılana “Aş” deniyor. 16. yüzyıl Osmanlı döneminden günümüze uzanan bir gelenek olarak pirinçle yapılanlar ve 4000 yıllık geçmişi olan bulgurla yapılanlar olmak üzere pilav, bunca yıldır sofralarımızın temel taşı…

İyi pilav yapmanın sırrı nedir?

Pilav pişirmenin ustalık, maharet, bilgi ve incelik istediğini söyleyen Gülhan Kara, iyi pilav yapmanın püf noktalarını aşağıdaki şekilde sıralıyor:

Öncelikle iyi kalitede pirinç, taze yağ ve tabanı geniş, derin olmayan bir tencere seçin.

Pirinci yağda kavururken mutlaka tahta bir kaşık kullanın.

Zeytinyağı ve tereyağını yarı yarıya kullanırsanız lezzetli, parlak ve görüntüsü güzel bir pilav sunarsınız.

Pilav pişinceye kadar kısık ateşte tutun, kapağı kapalı olsun ve hiç karıştırmayın.

Suyunu tamamen çektiğinde hızlıca alt üst ederek karıştırıp kapağını hemen kapatın ve pilavınızı 20 dakika demlendirin.

Anahtar Kelimeler:
YemekLezzetYöresel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
şerife Arifioğlu 10 yıl önce

Meraba ben Şerife pilav tariflerinizi denedim herkes çok beğendi teşekkür ederim..........