Osmanlı mutfağı üniversitede ders oldu

Türk mutfağının doyumsuz tatlarını sofralara taşıyan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) öğrencileri, İstanbul pilavı ve şehzade çorbasının da yer aldığı menüyle unutulmaya başlanan Osmanlı saray mutfağının eşsiz lezzetlerini...

Osmanlı mutfağı üniversitede ders oldu
Türk mutfağının doyumsuz tatlarını sofralara taşıyan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) öğrencileri, İstanbul pilavı ve şehzade çorbasının da yer aldığı menüyle unutulmaya başlanan Osmanlı saray mutfağının eşsiz lezzetlerini hazırladı.

Mudurnu Keyvanlar Konağında bu hafta Marmara Bölgesine has lezzetlerle Osmanlı saray mutfağının unutulmaya yüz tutan tatlarını hazırlayan öğrenciler böylece, 7 bölgemize has sevilen lezzetleri sofralara taşıyarak Yöresel Mutfaklar dersini başarıyla tamamlamış oldu. AİBÜ Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencileri Sibel Yüksel, Hanife Kurt ve Sevim Çavdar; ustalıkla hazırladıkları şehzade çorbası, paçanga böreği, mamzana salatası, pideli köfte, İstanbul pilavı ve Kemalpaşa tatlısını Osmanlı şerbeti ve Susurluk ayranı eşliğinde davetlilere ikram ettiler.

Yemeğin sonunda Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, AİBÜ Mudurnu Süreyya Astarcı MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Midilli ile Yöresel Mutfaklar dersi öğretim görevlisi Serkan Şengül’e teşekkür plaketleri verildi. Yüksel, burada yaptığı açıklamada, bu etkinliğin hem öğrencilerin eğitimi hem de ilçenin tanıtımı açısından çok faydalı olduğunu ifade ederek, katkılarından dolayı Doç. Dr. Mustafa Midilli ile Serkan Şengül'e teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.