Etimek Tatlısı tarifi

Süt ve şerbetin muhteşem uyumu ile hazırlanan etimek tatlısı, hem çok lezzetli hem de çok pratik!

Etimek Tatlısı tarifi

Malzemeler:

Bir paket etimek

Şerbet için;

1,5 bardak şeker

2 bardak su


Muhallebi için:


750 ml süt

6 kaşık şeker

1 paket vanilya

1 kaşık tereyağ

6 kaşık un

2 kaşık mısır nişastası


Üzerine:


1 paket krem şanti

1 bardak süt

Çekilmiş ceviz ve fıstık


Yapılışı:


Şerbet malzemeleri karıştırarak kaynatın ve şeker eridikten sonra 10 dakika kadar bekletin. 

Geniş bir tepside etimekleri yan yana dizin. Kepçe ile şerbeti etimeklere dağıtın. Etimekler şerbeti çekerken muhallebiyi hazırlayabilirsiniz. Sütün içine tereyağı ve vanilya hariç tüm muhallebi malzemeleri koyup karıştırarak hazırlayın.

Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip 3-4 dakika daha karıştırıp ocaktan alın. Bir müddet dinlendirip etimeklerin üzerine dökün. Krem şantiyi dökmeden önce etimeklerin iyice soğumasını bekleyin.

Sonra krem şantiyi hazırlayıp üzerine bıçak yardımıyla sürün ve cevizleri de döküp buzdolabında bekletin. dilerseniz antepfıstığı da dökebilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.