“Bayburt'a özgü ürünleri gün yüzüne çıkarıyoruz“

Bayburt’a özgü doğal ürünleri katkı maddesi içermeden ambalajlayarak satışa sunan Bayburt Doğal Tarım Ürünleri ve Dağ Meyveleri İşletmeciliği Yönetim Kurulu Başkanı Alaettin Ertuğrul, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’u ziyaret etti.

“Bayburt'a özgü ürünleri gün yüzüne çıkarıyoruz“
Bayburt Postası - Bayburt’a özgü doğal ürünleri katkı maddesi içermeden ambalajlayarak satışa sunan Bayburt Doğal Tarım Ürünleri ve Dağ Meyveleri İşletmeciliği Yönetim Kurulu Başkanı Alaettin Ertuğrul, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’u ziyaret etti.

Bayburt’un florasında yetişen meyve ve sebzelerden elde edilen çeşitli ürünleri doğallığını kaybetmeden ambalajlayarak Bayburt’ta bir ilke imza atan iş adamı Alaettin Ertuğrul kendilerine her zaman destekte bulunan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’u makamında ziyaret ederek bir kendisi ile bir süre görüştü.

İşyeri ve ürünler hakkında bilgi veren işyeri sahibi Alaattin Ertuğrul, "Bayburt ülkemizin havası, suyu ender yerlerinden biri. Bayburt’ta çok doğal ürün var. Ben bunları ortaya çıkarmaya çalışıyorum. İnşallah memleketimiz için bir öncülük yaparız. Amacımız, ilimizde yetişen doğal meyve ve sebzelerden elde ettiğimiz ve unutulmaya yüz tutmuş Bayburt’a özgü ürünlerimizi gün ışığına çıkararak halkımızın ve turizmin hizmetine sunmaktır. Aynı zamanda ilimize ekonomik katkı sağlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rektör Coşkun’un Bayburt için önemli bir değer olduğunu kaydeden Ertuğrul, "Rektörümüz bu işe teşebbüs ettiğimiz günden bu güne bizlere çok destek verdi. Yaptığımız işin çok önemli bir iş olduğunu söyledi. Rektörümüz Bayburt ile ilgili meseleler çok önem veriyor. Gerek kültürel açısından gerekse istihdam açısından Bayburt’un eksikliklerini çok iyi biliyor. Bu konuda girişimde bulunanlara destek veriyor. Bizim ürünlerimizi üniversitemizde yapılan uluslararası bir sempozyumda katılımcılara hediye etti. Kendisine müteşekkiriz. İnşallah biz de ondan aldığımız güçle daha güzel şeyler yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Coşkun ise, "Tamamen doğal ve katkı maddesi içermeyen bu ürünlerin Türkiye’de bir marka haline gelmesi yönündeki işadamımız Alaettin Ertuğrul’un çabalarını Bayburt Üniversitesi olarak önemsiyoruz.  Bayburt’un markalaşması için yapılan her türlü teşebbüsü üniversite olarak destekliyoruz. Kendileri üniversitemiz bünyesindeki Gıda Tarım ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi’miz (GITAHAM) ile de sürekli irtibat halinde bulunuyor.  Gıda Mühendisliği Fakültemiz ile de sık sık görüşüyorlar. Biz kendisinin Bayburt adına doğru, faydalı ve ufuk açıcı bir girişimde bulunduğuna inanıyoruz" dedi.

Bayburt Doğal Tarım Ürünleri ve Dağ Meyveleri İşletmeciliği’nde üretilen ürünlerin arasında yer alan ve hiçbir katkı maddesi içermeyen ürünler arasında; ekşi elma turşusu, ahlat turşusu (dağ armutu) tel helvası, sebzeli ve sade erişte, armut unu, pancar reçeli, kuşburnu kök reçeli, kızamık reçeli,karambuk reçeli, ısırgan otu reçeli, kavurga, pancar lokumu, pancar kömesi, pancar pestili, evelik salamurası, bal sirkesi, Isırgan kökünden yapılan un, öğütülmüş papatya, darğun otu, ambalajlı aş otu, sebzeli erişte, kurutulmuş ve öğütülmüş evelik ile elma ve armut çayları ve daha bir çok ürün yer alıyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Misafir Avatar
ahmet çağıldak 5 yıl önce

Olağanüstü bir girişim. Akılcı yatırım. Başarılar.

banner268