İl il gezilip birbirinden lezzetli yöresel tariflerin hazırlandığı programın Bayburt durağında yöresel yemeklerden Lor Dolması ve Lahana Çorbası tarifi yer alırken, programda ayrıca Bayburt mutfağının unutulmuş tariflerinden Tava Pişisi yöresel tabirle Tava Bişesi de gösterildi. Ama çok zengin tarifleriyle!
Lor Dolması'na kaymak ve yumurta gibi katkı malzemelerinin eklendiği programda en çok şaşırtan tarif ise Tava Bişesi oldu. Programda kıyma, soğan, sirke, margarin, salça gibi katkı malzemeleriyle yapılan tarifin aksine, herhangi bir iç malzemesi olmayan ve katkısız ekmek hamurundan da yapılabilen Bayburt Tava Bişesi'nin gerçek tarifi ise şöyle:
4 su bardağı un - 1/2 paket yaş maya (Veya ekmek hamuru)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
Ceyhun Fersoy’un sunumuyla Kanal D ekranında yayınlanan programı izlemek için tıklayınız
öyle lor dolması olur mu hiç koskoca yumurta nerden çıktı .... tava bişesi desen aynı bayburt bayburt olalı böyle zulum görmedi :)