Bayburt dağları yabani meyve kaynıyor!

Bayburt’ta kışın gelişini haber veren dağ meyveleri dökülmeye durdu.

Bayburt dağları yabani meyve kaynıyor!
Bayburt Postası -  Şifa deposu olarak bilinen alıç, toplanmayan ağaçlardan dökülmeye başladı.

Bayburt ili genelinde, daha çok dağlarda, çalılıklar içinde yetişen kırmızı, turuncu ve sarımsı renkte olan alıç, sonbahar mevsiminde vatandaşların rağbet ettiği meyvelerden birisi. Ancak bu yıl bol miktarda yetişen alıç, şuana kadar toplanmayan ağaçlarda dökülmeye de durdu. Doğadan gelen şifa deposu meyve, uzmanların deyimiyle böbrek rahatsızlıklarına çok iyi geliyor.

Öte yandan piyasada 10 liradan satışa sunulan alıç meyvesinden marmalet ve reçel yapılıyor.

Taşçılar da meyve cenneti...

Bayburt’un diğer birçok yeri gibi Taşçılar köyü de (Tahbur) dağ meyvesi yatağı. Alıç meyvesinin her renk çeşidinden ağaçların yer aldığı Taşçılar köyü, elma ve armut ağaçlarıyla da ayrı bir özelliğe sahip.

Taşçılar’daki dağlık arazide yer alan elma ve armut ağaçları kendi özgü tatlarıyla tüm canlıların damak zevkine hitap ediyor. Köy halkının elma armut toplayan vatandaşlardan tek isteği ise ağaçlara zarar vermemeleri.

Taşçılar köyünde ne zaman dikildiği bilinmeyen bu elma ağacı da kendine özgü tadı ile olmuş meyvelerini dallarından bırakarak, çevresine elmadan bir sarı halı seriyor. 

(Haber - Foto: Murat Okutmuş)


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.