Aşçılar Mengen'de kampa girecek

Bolu'nun Mengen ilçesinde I. Ulusal Aşçılık Kampı'nın düzenleneceği bildirildi.

Aşçılar Mengen'de kampa girecek
Bolu'nun Mengen ilçesinde I. Ulusal Aşçılık Kampı'nın düzenleneceği bildirildi. Ulusal Aşçılık Kampı Koordinatörü ve Aşçılık Okulu Mezunları Derneği Başkanı Levent Demirçakmak, kampın 25 Nisan-2 Mayıs tarihlerinde Mengen Kaymakamlığı ve belediyesi ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Bolu, Mengen, Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi desteğiyle gerçekleştirileceğini söyledi.

Kampa, 35 üniversitedeki aşçılık, gastronomi, gastronomi ve mutfak sanatları ile mutfak sanatları ve yönetimi bölümlerindeki eğitici ve öğrencilerinin katılacağını belirten Demirçakmak, "I. Ulusal Aşçılık Kampı ile Türkiye’nin en iyi şeflerinden oluşan 36  kişilik eğitmen grubunu, üniversitelerin ilgili bölümündeki eğitici ve öğrencilerle bir araya getireceğiz. Amacımız kamptaki çeşitli etkinliklerle Türk aşçılık eğitimine pozitif katkı sağlamak" diye konuştu.

Demirçakmak, organizasyonun bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Türkiye’deki çoğu üniversitede alan eğitimlerinde olanaksızlıklarla mücadele ediliyor. Daha güçlü bir aşçılık için düzenlenen kamp çok önemli.  Kampa her bölümden iki öğrenci ile bir öğretim elemanı katılacak. Etkinlik süresince aktif bir şekilde çalıştaylar, seminerler, film gösterimleri ve sohbetler düzenlenecek. Bu tarz organizasyonlar sayesinde uluslararası rekabet edilebilirlik artacaktır. Doğru teknikler sayesinde uygulamalar hatasızlaşacak, genişleyen ufukla yeni uygulamalara yönelim de fazlalaşacak. Katılımcıların araştırma ve geliştirmeye yönelimleri hız kazanarak koordineli işler yüksek başarılarla sonuçlanacaktır. Bu, Türkiye’de alan eğitiminde kalitenin yükselmesine yansıyacaktır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.