Malzemeler
Sosu için
3 adet patlıcan
250 gram kıyma
1 soğan
1-2 dilim ekmek içi
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
Nane
Kekik
Sosu için
1-2 yemek kaşığı domates salçası
Su
Tuz
Üzerini süslemek için
Domates
Biber
Kürdan
Hazırlanışı
Şerit halinde kestiğiniz patlıcanları, acı suyu çıkana kadar tuzlu suda bekletiyorsunuz. Suda bekleyen patlıcanları süzdükten sonra kağıt havluyla kurutup, kızgın yağda kızartıyorsunuz.
Diğer yandan köfte için soğanı rendeliyoruz kıymayı, yumurtayı, ekmek içlerini, baharatlarını ekleyip köfte hamurunu hazırlıyorsunuz. Cevizden biraz büyük şekilde yuvarladığınız patlıcanları kızartıp, çarpı veya artı şeklinde koyduğunuz patlıcanların üzerine koyup sarıyorsunuz. Dilerseniz köftelerin altına yuvarlak domates dilimleri de koyabilirsiniz.