Bayburt Postası- Anadolu Gençlik Derneği Bayburt Şubesi alternatif yılbaşı kutlama programı düzenledi. Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 'Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Altun ‘’Mekke’nin Fethi“ konulu bir seminer verdi.
“200 ayrı yerde Mekke’nin Fethi programları düzenleniyor”
Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan programda bir konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği Bayburt Şubesi Başkanı H. İbrahim Coşkun, “Bugün insanlık maddi ve manevi bir buhranla boğuşmaktadır. Bir avuç ırkçı emperyalist dünyanın bütün kaynaklarını sömürmekte, İslam dünyasını karış karış işgal etmekte, bütün mukaddes değerleri çiğnemektedir. Yeryüzünde cereyan eden bu ifşaat karşısında bir an evvel zulüm ve haksızlıkların son bulması için yola koyulan Anadolu Gençlik Derneği “Önce ahlak ve maneviyat” anlayışıyla var gücüyle çalışmaktadır” dedi.
Yeryüzünde yaşanan işgal, zulüm, kan ve gözyaşının sona ermesi için inananların fetih ruhuyla donatılıp, tevhit anlayışı ile birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerinden başka çıkış yolu bulunmadığını söyleyen Coşkun, “Bu gece birçok müslüman insanımız rezillikler içinde insanlıklarını israf ederken, elhamdülillah dünyanın en güçlü gençlik teşkilatı olan Anadolu Gençlik derneğimiz 81 il ve toplam 200 ayrı yerde Mekke’nin Fethi programları düzenleyerek fetih ruhunun yeniden gönüllere nakşolması için var gücüyle çalışmaktadır” diye konuştu.
''Mekke’nin Fethi'' programı; Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. İsmail Altun'un ''Mekke’nin Fethi, İslam Dinine kazandırdıkları, Savaş Taktik ve Prensipleri'' konulu semineri ve Sanatçı Mikail Ramazan’ın söylediği ezgiler ile sona erdi.

- KUDAKA turizm stratejisine 2 bin kişi katkı sağlıyor
- Bayburt Kalesi, arkeolojik kazıda 'öncelikli' alan!
- Başkan Polat, Bayburt Kalesi için kararlı
- Ehram kravatlılar kervanına Teyo Pehlivan da katıldı
- Ülkü Ocakları, Seyyid Ahmet Arvasi’yi andı








