Bayburt Postası - Bayburt’ta yaşandığı ileri sürülen ve kamuoyuna mal olan ‘senfonik zulüm’ fıkrasının çıkış noktası bu defa farklı bir şekilde yine gündem konusu oldu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2012 yılı bütçe görüşmelerine senfonik zulüm fıkrası damgasını vurdu.
Komisyonda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın (Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı) 2012 yılı bütçe görüşmelerinde bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "“Türkiye’nin doğusunda sadece bir halk müziği orkestrası değil bir senfoni orkestrasının da bulunmasını istiyorum" dedi.
Konuşmasında Türkiye’nin sinema alanında büyük gelişme gösterdiğini, devlet tiyatrolarının her ile bir sahne hedefinde olduğunu belirten Günay, senfoni orkestralarının ise büyükşehirlerle sınırlı kalmasından yakındı.
“Türkiye’de ayrımcı, Türkiye’yi belli bir kategoriye sokan, ayıran politikalar izlenmiş. Doğuda da bir senfoni orkestrası istiyorum" diyen Günay’ın bu sözlerinin ardından CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Bakan Günay’a "Bayburt olayını biliyorsunuz değil mi?" diye sordu.
Bunun üzerine tekrar söz alan Günay, fıkranın çıkış noktasını değiştirerek,"Bayburt’ta minörü majörü yanlış çaldıkları için zulüm oldu. Halkımızın derin bir kültürü var oysaki. Bayburt olayı varsa, Malatya Devlet Tiyatroları’nın da tıklım tıklım dolduğunu biliyorum" şeklinde cevap verdi.

- Bölge turizmi masaya yatırılıyor
- Travel Turkey'de, Bakan Günay'dan Bayburt ilgisi
- Herkesin öyküsü ve her fotoğrafın büyüsü farklıdır...
- Akbulut: ”Evliya Çelebi’yi anmak boynumuzun borcudur”
- Evliya Çelebi, 370 yıl sonra Bayburt'ta








