Bayburt Postası

Sık Kullanılanlara Ekle Giriş Sayfam Yap E-mail

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ana Sayfa KÜLTÜR Festival Senede bir gün: Beşpınar…

Senede bir gün: Beşpınar…

e-Posta Yazdır PDF

Bayburt’ta  şenlikler başladı ve ardı arkası kesilecek gibi görünmüyor. Eli kulağında olan Dede Korkut Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni öncesinde, bir başka cümbüşün içinde bulduk kendimizi. Beşpınar Beldesi’ndeydik hafta sonu. “Senede bir gün” sloganı altında buluşan Beşpınarlılar, bir gün olsun dertleri ve sıkıntıları unutmak istiyordu! Beşpınar Köyü Oba Deresinde gerçekleşen şenliğe yurt içi ve yurtdışındaki Beşpınarlı’lar yoğun ilgi gösterdi. Beşpınar Belediyesi ve Beşpınar dernekleri tarafından ortaklaşa düzenlenen şenliğin açılış konuşmasını Beşpınar Belediye Başkanı Hasan Timur yaptı.


Timur, yaptığı konuşmada sitemkârdı:

“İnşallah senede bir gün burada olacağız. Burada olduğumuz süre içerisinde de şu meşhur Beşpınar -  Demirözü karayolunun virajlarını, bozuk asfaltını konuşmayacağız. Şu gördüğünüz muhteşem arazinin susuzluğunu dile getirmeyeceğiz. Bu gün burada olmanın, birlikte olmanın, dayanışmanın, kaynaşmanın huzurunu ve mutluğunu yaşayacağız. Sizlerde bugün için tarlanızı düşünmeyin. Bayanlar, akşam ne kadar süt alacağını düşünmesin. Bugün tamamen o sıkıntılarımızdan, o sorunlarımızdan sıyrılacağız ve hep beraber inşallah birlikte eğleneceğiz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bugün ilkini gerçekleştiriyoruz, bir takım eksikliklerimiz olabilir ama önümüzdeki yıllar için daha iyi programlar yapacağız. Ben bu şenliğin düzenlenmesinde maddi-manevi katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Pektim Kurumunun üst yöneticisi Kenan Yavuz’a, Maltepe Dernek Başkanımız Necip Yavuz’a ve Sanayi Dernek Başkanımız Cemil Timur’a teşekkür ediyorum.”

Bayburtlu sanatçılar Muhsin Karaer ve Filiz Karslı’nın sahne aldığı şenlikte, davul-zurna eşliğinde halaylar çekildi. Maltepe Derneği ve Şehit Gürcan Yavuz İlköğretim Okulu halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle coşku dolu dakikalara sahne olan şenlik, organizasyona emeği geçenlere plaket takdim edilmesi ile son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar (1)add comment

abdurrahman arslan diyor ki:

tekirdağ bayburtluları olarak takipteyiz
12 Temmuz 2010

Yorum yazın.
Yazı alanını daraltın | Yazı alanını genişletin

busy
Son Güncelleme ( Pazartesi, 12 Temmuz 2010 12:46 )  

Haber Arama

Online Kişi Sayısı

Şuanda 188 konuk çevrimiçi
AddThis Social Bookmark Button

Festival Özel

 

Bayburt Saat Kulesi önünde, zamanın farkına varamamak

Bayburt Postası – Uluslararası 15. Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni kaps...

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 3683642

Bizi Yazanlar

Bizi Yazanlar

Anket

Göç ederek gurbete çıkanlar, sıla hasretini nasıl giderebilir?
 

Bülten Üyeliği