Bayburt Postası - Bayburt Baksı Müzesi’nin ilk sergi açılışında bulunanlar arasında kuşkusuz en heyecanlısı Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’dı. Sözlerine “Yaşadığım heyecanı anlatamam” diyerek başlayan Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, “bugün bizler için çok önemli bir gün” dedi. Emeği geçenlere, sanatçılara, Bayburtlulara ve Baksı’lı köylülerine teşekkür eden Koçan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün çok önemli bir gün. Bu organizasyon Baksı Müzesi’nin ilk sergisidir ve çok önemlidir. Yaşadığım heyecanı anlatamam. 81 il, 81 sanatçı projesi sanatı toplumla buluşturmaya yönelik bir projedir. Bu birliktelik Baksı Müzesi’nde sağlandığı için ayrıca mutluyum.

Sanatçı merkezde oturduğu yerde kalmamalı, kırsala inerek toplumun bulunduğu yere gitmelidir. Bu bakımdan Ahmet Güneştekin çok önemli bir projeye imza atıyor. Ayrıca şunu da ifade etmek istiyorum. Murat Morava ve Esra Aliçavuşoğlu müzemizin oluşumunda emekleri olan insanlardır. Kendilerine de teşekkür ediyorum. Bu bina sanatçıların binasıdır. Bu mekan geleceği inşa edecek sanatçıların yetişeceği bir mekandır. Böylesine sonuçları düşündüğümde kendimi çok mutlu hissediyorum. Emeği geçen tüm sanatçılara, Bayburt insanına, Bayburt bürokrasine ve Baksı yani bizim köylülere çok teşekkür ediyorum.”







metehan koçaner
diyor ki:
|
sayın koçan sevgiler sunarak,""DEVASA"" olan,Bayburt,ta"çok büyük eser""Sanat abidesi""BAYBURT-ÜÇHİSARLI KALE"" nin.Baksı müzesinde resmini(Minyatürü)harika olacaktır,AYRICA.İST.B.ŞEHİR BELEDİYESİNİN BİR PARKTA SERGİLEDİĞİ TANITIM BAHÇESİNDE,de ""BAYBURT-ÜÇHİSARLI KALEYİ""görmek isteriz,çünki istanbul sizi tanıyor.!,Bunu başaracağınız dan eminiz.(Tarihte Üçhisarlı kalenin biri Bayburt,ta)sevgiler. Not:ÜÇ HİSARLI KALE 3 TANE.,(Roma-Bizans-Konstantin) A-)Roma(İtalya).............B-)İstanbul(Türkiye)..................C-)Bayburt,babert(Türkiye) |







