28. İstanbul Kitap Fuarı bu yıl yine yeniliklerle okurların karşısına çıktı. 31 Ekim tarihinde başlayan fuar bugün sona erdi. Fuar boyunca binlerce kitap ve yüzlerce yazar okurları ile buluştu. Bu yıl fuarın Onur Yazarı değerli şair, tiyatro eleştirmeni ve çevirmen Cevat Çapan olurken ana teması “Kültürlerarası Diyalogda Çeviri”ydi. 28.si düzenlenen ve her yıl kitapseverler tarafından büyük ilgi gören kitap fuarının bu yıl en yoğun ilgi gören yazarı “Olasılıksız”, “Empati” gibi kitaplarla Türk okuyucularının beğenisini toplayan Adam Fawer oldu.
Yurt içi ve yurt dışından 550 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen 28. İstanbul Kitap Fuarı’nda uluslararası etkinliklerin yanı sıra söyleşi, panel, şiir dinletisi, atölye ve çocuk aktiviteleriyle birlikte 297 etkinlik düzenlendi. 27 ülkeden yayıncılar, editörler ve yayıncılar birliği temsilcilerinin yer aldığı bu büyük yazım dünyasını her yıl yakından takip ediyoruz. Bu yıl Bayburt Postası için fuarın diğer bir önemi ise fuarda Bayburt konulu bir eserin kendine yer bulmuş olmasıydı. Fotoğraf Sanatçısı Feridun Hacıhasanzade’nin “Her Yönüyle Bayburt” isimli kitabı fuarın güçlü yayınevleri ve büyük yıldızları arasında kendine yer bulmuş, Bayburtlu ziyaretçilere keyifli bir sürpriz yapmıştı.
Bu keyifli sürprizi sizlere aktarmak üzere, Bayburt Postası olarak Feridun Hacıhasanzade’nin kapısını çaldık… Beklediği veya umduğu ilgiyi görmüş müydü? Tepkiler nasıldı?
Feridun Hacıhasanzade ilk olarak, imkanlar doğrultusunda fuarda daha iyi bir sunum planladığını fakat hayal ettiğinin tümünü fuara yansıtamadığından dert yandı! Bize göre ise binlerce kitapseverin ziyaret ettiği fuarda başlangıç olarak “sadece bulunmak” bile önemli bir adımdı. Bu anlamda, içtenlikle kendisini kutladık ve siz değerli Bayburt Postası okuyucularının selamını kendisine ulaştırdık. - Peki, o kadar ışıltılı ve güçlü eserin arasında Bayburt fotoğraflarıyla bezenmiş bir kitaba ilgi nasıldı?
- Fena değildi. Sadece Bayburtlu katılımcılardan değil, Karadenizli hemşerilerimizinde ilgisini çektik. Özellikle Rizeli ve Trabzonlu fuar ziyaretçileri, kitabımıza çok yakın ilgi gösterdi. Bu da beni çok mutlu etti.
- Fuar hazırlığı sırasında yaşadığınız sıkıntıları az çok biliyoruz. Biraz bahseder misiniz?
- Evet. Özellikle sponsor bularak, fuarda çok daha güçlü yer almak istedik. Maalesef olmadı. Bu fuara ne kadar güçlü girebilirsek, o kadar etkili olabiliriz. Bunun bilincindeyiz. Yine de sponsorsuz olsak bile Bayburt’umuzu ve eserimizi bir anlamda göstermeyi başardık.
- Satışlar nasıldı?
- Tam olarak şu an rakamı bilmiyorum ama beklediğimin çok üstünde bir satış oldu. Sanırım 100’e ulaşmış olmalıyız. Fuara katılma sebebimiz satıştan daha çok, burada olmaktı. Satış konusunda ise samimi bir itirafta bulunmamı isterseniz şunu söyleyebilirim… 5 – 10 arası bir satış grafiği olabileceği beklentilerim arasındaydı, fakat bu kadar satılacağını hiç düşünmemiştim.
- Bayburtlular dışında, esere ilgi nasıldı?- Bunu yazıp yazmama konusunda kararı size bırakıyorum. Kitabımı alanların sadece çok az bir kesimi Bayburtluydu. İlgi ve alakaları ile şaşırtan Trabzon ve Rizeliler ise asıl alıcı olarak çıktılar karşıma. Yani Bayburt içerikli eserimizin yakaladığı satış grafiğinin yüzde 90’nını Trabzon ve Rizeli hemşerilerimiz oluşturdu.
EDİTÖRÜN NOTU: Fuarda kitapları ile yer alan diğer bir Bayburtlu hemşehrimiz İsmail Öz ile ziyaretlerimiz sırasında randevusuz gittiğimizden olsa gerek görüşme şansını yakalayamadık. İsmail Öz’ün fuar performansı ve izlenimlerini, kendisinden gerekli bilgileri edindikten sonra sizlerle paylaşacağız.
Yorumlar (2)

Salih Cengiz
diyor ki:
|
Feridun üstadımızı yürekten kutluyorum,Bayburtumuzu Tüyapta temsil etti..kendisini kaç Bayburtlu ziyaret etti, kaçımız Standını gezdi, kaç yerel yöneticimiz destek verip kaç bürokratımız aradı,acaba? Buda bizim ayıbımız.. |
gürsel karapınar
diyor ki:
| Sayın FERİDUN HACIHASANZADE'yi tebrik ediyor, Bayburtlular adına başarılarının devamını diliyorum... teşekkürler. |
Yorum yazın.
Bu kategorideki daha yeni haberler:
Bu kategorideki daha eski haberler:







