Vali Pehlivan'dan turizm değerlendirmesi

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, kente gelen turistlere alternatif sunmak için Bayburt’a değer katan bütün tarihi, kültürel ve doğal değerlerin işlevsel hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Vali Pehlivan'dan turizm değerlendirmesi
Bayburt Postası - Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, kente gelen turistlere alternatif sunmak için Bayburt’a değer katan bütün tarihi, kültürel ve doğal değerlerin işlevsel hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Pehlivan, tarihte çok eski bir yerleşim merkezi olan Bayburt’un sahip olduğu bütün tarihi ve doğal değerlerini bütünleştiren bir konsept geliştirmek adına çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Bu kapsamda Bayburt ilinin turizm envanterini oluşturmak için çalışmaların başlatıldığını belirten Pehlivan, "Eski bir yerleşim merkezi olan Bayburt sahip olduğu tarihi yapıların yanı sıra Aydıntepe Yeraltı Şehri, Çımağıl Mağarası gibi doğa turizmine çok önemli katkıları olabilecek yapılara da sahip. Biz de ilimizdeki tarihi değerlerle doğal değerleri bütünleştiren bir konsep geliştirmeye çalışıyoruz." diye konuştu. 

Pehlivan, kente gelen ziyaretçilere alternatifler sunmak adına Bayburt'a değer katan her şeyi işlevsel hale getirmek gerektiğine vurgu yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:

"Bayburt ilimize ait Bayburt taşı, ehram, lor dolması, tatlı çorba, kete, bal ve tel helvası gibi 7 ürünün coğrafi işaret başvurusunu yaptık.

Bunlar ilimiz için önemli ürünler. Bunların hepsini bir turizm konsepti olarak sumayı düşünüyoruz. Turizm dediğimiz zaman tek başlıkla artık düşünmemek gerekiyor. Sağlık, tarım, doğal varlıklar, tarihi varlıklar hepsi bunun içerisinde. Baktığımız zamanda ilimizde çok şükür bunların birçoğu mevcut. Bunları harmanlayıp, bütünleştirip, proje ihtiyacı olanları projelendirip bir konsept oluşturmamız gerekiyor. Bunların bir adımı olacak ve diğer çalışmalar yanında turizm alanında da inşallah arzu ettiğimiz gelişmeleri uygulama gayreti içinde olacağız."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ulubatlı 6 yıl önce

Konu ile alakası yok ama Bayburt postası yöneticilerinden ricamız haber olarak taziye ve duyurular da sıkıntı var herhalde...Bu hizmette aksama var Millet güncel olarak burdan takip ediyor öleni kalanı...