Ustalarla Güneşin İzinde Bayburt’ta…

Yayınlanan bölümleri ile son yılların en kaliteli kültür programları arasında yerini alan “Ustalarla Güneşin İzinde” bu akşam Bayburt’ta. Bayburt’a gelerek 3 gün boyunca çekimler yapan program ekibi, yaptıkları röportaj ve konuları sır gibi saklamıştı. Baksı Müzesi’ne konuk olan ve burada açılan sergiye katılan program ekibi, daha sonra Bayburt’tan ayrılmıştı. Bugüne kadar yaptığı resimlerde halk hikayelerinin ve efsanelerinin motiflerini kullanan Ressam Ahmet Güneştekin, “Güneşin İzinde” isimli projede de aynı yolu izliyor.

Ustalarla Güneşin İzinde Bayburt’ta…

Saat 17.00’de TRT ekranlarında… Ustalarla Güneşin İzinde Bayburt’ta…Yayınlanan bölümleri ile son yılların en kaliteli kültür programları arasında yerini alan “Ustalarla Güneşin İzinde” bu akşam Bayburt’ta. Bayburt’a gelerek 3 gün boyunca çekimler yapan program ekibi, yaptıkları röportaj ve konuları sır gibi saklamıştı. Baksı Müzesi’ne konuk olan ve burada açılan sergiye katılan program ekibi, daha sonra Bayburt’tan ayrılmıştı. Bugüne kadar yaptığı resimlerde halk hikayelerinin ve efsanelerinin motiflerini kullanan Ressam Ahmet Güneştekin, “Güneşin İzinde” isimli projede de aynı yolu izliyor.

Anadolu’da yok olmaya, unutulmaya yüz tutmuş zanaatkarların hünerlerini belgelemeyi ve onların geleneksel çalışmalarını sanatla birleştirerek farklı bir dil ortaya çıkarmayı hedefliyor.

Ahmet Güneştekin’in genel yönetmenliği, Cem Yaz’ın yönetmenliği ve Ferzende Kaya’nın metinleriyle hazırlanan Güneşin İzinde Belgeseli Bayburt bölümü bugün Saat 17.00’de TRT 2 ekranlarında.

Kaçırmayın…

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.