“Ustalarla Güneşin İzinde” Bayburt'ta

Bayburt Postası  – Yayınlanan bölümleri ile son yılların en kaliteli kültür programları arasında yerini alan “Ustalarla Güneşin İzinde” bu hafta Bayburt’u konu ediyor. 3 gündür Bayburt ve çevresinde çekimler yapan program ekibi, yaptıkları röportaj ve konuları sır gibi saklıyor. Bugün Baksı Müzesi’ne konuk olacak ve burada açılacak sergiye katılacak olan program ekibi, daha sonra Bayburt’tan ayrılacak ve Bayburt konulu Güneşin İzinde bölümü için stüdyoya girecek. Bugüne kadar yaptığı resimlerde halk hikayelerinin ve efsanelerinin motiflerini kullanan Ressam Ahmet Güneştekin, “Güneşin İzinde” isimli projede de aynı yolu izliyor. 

“Ustalarla Güneşin İzinde” Bayburt'ta

Ustalarla Güneşin İzinde Bayburt'ta...Bayburt Postası  – Yayınlanan bölümleri ile son yılların en kaliteli kültür programları arasında yerini alan “Ustalarla Güneşin İzinde” bu hafta Bayburt’u konu ediyor. 3 gündür Bayburt ve çevresinde çekimler yapan program ekibi, yaptıkları röportaj ve konuları sır gibi saklıyor. Bugün Baksı Müzesi’ne konuk olacak ve burada açılacak sergiye katılacak olan program ekibi, daha sonra Bayburt’tan ayrılacak ve Bayburt konulu Güneşin İzinde bölümü için stüdyoya girecek. Bugüne kadar yaptığı resimlerde halk hikayelerinin ve efsanelerinin motiflerini kullanan Ressam Ahmet Güneştekin, “Güneşin İzinde” isimli projede de aynı yolu izliyor. 

Anadolu’da yok olmaya , unutulmaya yüz tutmuş zanaatkarların hünerlerini belgelemeyi ve onların geleneksel çalışmalarını sanatla birleştirerek farklı bir dil ortaya çıkarmayı hedefliyor. Ahmet Güneştekin’in genel yönetmenliği, Cem Yaz’ın yönetmenliği ve Ferzende Kaya’nın metinleriyle hazırlanan Güneşin İzinde Belgeseli Bayburt bölümüne ait ayrıntılar ve yayın günü detayları www.bayburtpostasi.com.tr de olacak.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.