Türkü Baba ve Gülay, Bayburt’u mest etti

Bayburt Postası - 15. Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleninin ikinci günü akşamında Bayburt’ta Fatih Kısaparmak ve Gülay rüzgarı esti. Gençosman Stadyumu’nu dolduran binlerce Bayburtluya, unutfulmaz bir gece yaşatan Kısaparmak, Türk Bilgesinin adı altında yapılan bir organizasyonda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bayburt türkülerine değinen Kısaparmak, “Bayburt bir kültür şehri, kültür şehri türküsüz olur mu, hangisini istersiniz” diye sordu. Havai fişek gösterileri ve Yakutistan Halk Oyunları ekibinin şovu ile devam eden gecenin diğer yıldızı ise Gülay oldu. Yıllar önce çıkış şarkısı olan “Cesaretin var mı aşka” isimli şarkısıyla unutulmazlar arasına giren Gülay, son günlerin en çok sevilen eserlerini seslendirdi.

Türkü Baba ve Gülay, Bayburt’u mest etti

Fatih Kısaparmak ve GülayBayburt Postası - 15. Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleninin ikinci günü akşamında Bayburt’ta Fatih Kısaparmak ve Gülay rüzgarı esti. Gençosman Stadyumu’nu dolduran binlerce Bayburtluya, unutfulmaz bir gece yaşatan Kısaparmak, Türk Bilgesinin adı altında yapılan bir organizasyonda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bayburt türkülerine değinen Kısaparmak, “Bayburt bir kültür şehri, kültür şehri türküsüz olur mu, hangisini istersiniz” diye sordu. Havai fişek gösterileri ve Yakutistan Halk Oyunları ekibinin şovu ile devam eden gecenin diğer yıldızı ise Gülay oldu. Yıllar önce çıkış şarkısı olan “Cesaretin var mı aşka” isimli şarkısıyla unutulmazlar arasına giren Gülay, son günlerin en çok sevilen eserlerini seslendirdi.

BAYSİAD Başkanı Salim Arslanhan ve Bayburt Valisi Kerem AlGecenin sürprizini ise Bayburt Valisi Kerem Al ve Belediye Başkanı H.Ali Polat’a “Ezgertme Beratı” sunan BAYSİAD Başkanı Salim Arslanhan yaptı. Arslanhan; "birimiz hepimiz, hepimiz Bayburt için sloganıyla, Bayburtumuzun daha yaşanır bir hale gelmesi için çalışıyoruz" dedi.

Gecede onure edilen diğer isimler ise 16. Akdeniz Oyunları’nda 69 kiloda Altın Madalya kazanan Bayburtlu Boksör Önder Şipal ve söz yazarı ve bestekar Mustafa Ahıskalıoğlu oldu. Rahatsızlığı dolayısıyla geceye katılamayan Mustafa Ahıskalıoğlu'nun plaketini oğlu Naci Ahıskalıoğlu aldı. 

Gecede ayrıca Bayburt kültürüne katkılarından ötürü Mete Emir, Mesut Çavdar, Hakan Cem Çoruh, Erdoğan Şahinoğlu, Mehmet Öksüzer ve Fatih Mehmed Özcan'a ödül verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.