“Türklük, maneviyat ve zarafet Bayburt’ta bir arada…”

Bayburt Postası - 15.  Bayburt  Kültür ve Sanat Şöleni’ne katılmak üzere Bayburt’a gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, yaptığı açıklamada “Türklük, maneviyat ve zarafet Bayburt'ta bir arada" dedi. Erzurum'dan kara yolu ile Masat köyüne gelen Bakan Demir, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Dede Korkut Türbesi'ne çelenk bıraktı ve dua okudu. İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi Mehter Takımının söylediği marşların ardından, Bayburt İl Müftüsü Peyami Güngör, Dede Korkut'un ifadelerinin de yer aldığı, Türk dünyasını kapsayan bir dua yaptırdı. Daha sonra Bakan Demir ve beraberindekiler, türbenin yakınında kurulan ''otağ çadırında'' ikram edilen yemeğe katıldı.  

“Türklük, maneviyat ve zarafet Bayburt’ta bir arada…”

Türklük, maneviyat ve zerafet Bayburt’ta bir arada…Bayburt Postası - 15.  Bayburt  Kültür ve Sanat Şöleni’ne katılmak üzere Bayburt’a gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, yaptığı açıklamada “Türklük, maneviyat ve zarafet Bayburt'ta bir arada" dedi. Erzurum'dan kara yolu ile Masat köyüne gelen Bakan Demir, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Dede Korkut Türbesi'ne çelenk bıraktı ve dua okudu. İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi Mehter Takımının söylediği marşların ardından, Bayburt İl Müftüsü Peyami Güngör, Dede Korkut'un ifadelerinin de yer aldığı, Türk dünyasını kapsayan bir dua yaptırdı. Daha sonra Bakan Demir ve beraberindekiler, türbenin yakınında kurulan ''otağ çadırında'' ikram edilen yemeğe katıldı.

 

 

 

Bakan Demir, çadırdan, şölen kapsamında sergilenen halk oyunu gösterilerini izledi. Azerbaycan ve Tataristan'dan şölene katılan halk oyunu ekipleriyle yakından ilgilenen Demir, çocukları sevdi.

Daha sonra Vali Kerem Al'ı makamında ziyaret eden Demir, kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Dede Korkut şenliklerinin Bayburt ve Türkiye için önemli bir etkinlik olduğunu ifade eden Demir, ''Bugün Bayburt'ta gerçekten önemli bir faaliyet gerçekleştiriliyor. Türklük, maneviyat ve zerafet bir arada… Bayburt, küçük olan büyük şehirlerimizden birisi. Altyapı olarak önemli bir konuma sahip. Göç veren bir ilimiz. Ancak Anadolu'nun her tarafına yayılmış insanlarıyla birlikte coğrafyamızın en eski Medeniyetlerini içerisinde barındırıyor'' diye konuştu.

.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Demir, öte yandan İller Bankasından Bayburt İl Özel İdaresine çeşitli hizmetlerde kullanılmak üzere bugün 1 milyon lira gönderildiğini belirtti.

Bakan Demir, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

“Bayburt'un en fazla göç veren il konumunda. Burada Bakanlığımıza bağlı müdürlükleri de ziyaret edeceğiz. Şenliklerle, yaptığı kültür, sanat ve ekonomik faaliyetlerle de tekrar tarihi ipek yolunun önemini yansıtan bir şehir olacaktır. Bundan şüphem yoktur. Bayburt'ta köylere yatırım yapılması için 1 trilyon ödenek ayırdık. Bunun müjdesini verebilirim. Bayburt, Bayburt Üniversitesi daha güzel yerlere gelecektir.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.