Tarihi Galer Hamamı yıkılıyor!

Bayburt’un tarihi hamamlarından olan Galer Hamamı yıkılmaya başladı.

Tarihi Galer Hamamı yıkılıyor!
Bayburt Postası - Zaman içerisinde birçok kez haber yaparak yetkilileri göreve çağırdığımız Galer Hamamı ile ilgili son olarak Ekim ayında haber yapmış ve hem tarihi bir yapının kaderine terkedildiğini bildirmiş, hem de mahalleli için en çok da çocuklar için bir risk taşıdığını belirtmiştik.

Kış ayları ile birlikte kar suları ile iyice yıpranan Galer Hamamı'nın aradan geçen iki aylık bir süre içerisinde duvar kısmında çökme gerçekleşti. Mahalle sakinlerinden Murat Sezek, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce koruma altına alınan Galer Hamamı’nın yıkılmaya terk edildiğini söyledi.



Bayburt’un göbeğinde yaşanan bu yok oluşun mahalle sakinlerini üzdüğünü kaydeden Sezek, “Bir tarih gözümüzün önünde yok oluyor. Buna dur diyen yok. Ülkenin her tarafında tarihi yapılar bir bir kurtarılırken, Bayburt’un en eski hamamlarından olan Galer Hamamı’nın içler acısı haline kim dur diyecek. Temennimiz bu tarihi yapının biran önce kurtarılması. Çünkü yarın çok geç olacak” diye konuştu.

Öte yandan Bayburt Postası olarak Ekim ayında Galer Hamamı’nı gündeme getirmiş ve içler acısı haline dikkat çekmiştik.

İşte o haber: Galer Hamamı'nda değişen bir şey yok... 

Anahtar Kelimeler:
Galer HamamıMurat Sezek
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
afrasiyab 5 yıl önce

gitsin coruha beton bassın memiş beton memiş bidon kafalı memmiş tarih kültür şehri bayburt boş yere bayburtlu yum diyince dalga gecmiyorlar bizle azcık kafası calışanı ederiz komenest.