Sümela’nın şifresi, en son Bayburt’ta çözüldü

Bayburt Postası - Türkiye’de izlenme rekorları kıran ve ikinci kez yeniden vizyona girmeye hazırlanan Sümela’nın Şifresi Temel adlı sinema filmi Bayburt’ta ilk kez gösterime sunuldu. Karadeniz insanının pratik zekası ile özdeşleşen ve ünü Türkiye’yi aşan Temel’in aşkına kavuşmak için verdiği mücadeleyi konu edinen Sümela’nın Şifresi: Temel adlı sinema filmi ilgiyle izlendi.

Sümela’nın şifresi, en son Bayburt’ta çözüldü

Sümela'nın Şifresi Temel, Bayburt'taydı...Bayburt Postası - Türkiye’de izlenme rekorları kıran ve ikinci kez yeniden vizyona girmeye hazırlanan Sümela’nın Şifresi Temel adlı sinema filmi Bayburt’ta ilk kez gösterime sunuldu. Karadeniz insanının pratik zekası ile özdeşleşen ve ünü Türkiye’yi aşan Temel’in aşkına kavuşmak için verdiği mücadeleyi konu edinen Sümela’nın Şifresi: Temel adlı sinema filmi ilgiyle izlendi.

Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Güçlü Kadın Güçlü Toplum” projesi kapsamında düzenlenen bayanlara özel sinema filmini, Bayburt Valisi Hasan İpek’ in eşi Gülten İpek ve Bayburt İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı’nın eşi Nurten Dağlı, Bayburtlu bayanlarla birlikte izledi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Mutlu Adak, “Güçlü Kadın Güçlü Toplum” projesi faaliyetlerinden biri olan bayanlara özel sinema gösterimiyle Bayburtlu bayanların kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımlarını denetlemek ve kent yaşamında daha fazla yer almalarına imkan vermek istediklerini ifade ederek, “Sayın Valimizin eşlerinin ve İl Emniyet Müdürümüzün eşlerinin bayanlara yönelik bu hedeflerine destek verdikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sümela’nın Şifresi Temel-2, gün sayıyor

Yönetmenliği'ni Adem Kılıç'ın, yapımcılığını Üçgen Yapım Evi'nin üstlendiği Sümela’nın Şifresi Temel, tüm Türkiye'de 16 Aralık 2011 tarihinde vizyona girdi. Türkiye’de izleyici kitlesi iki milyon kişiyi bulan sinema filmi, yurt dışında da ilgiyle takip edildi. Pek çok Karadenizlinin yaşadığı komik olayları tek bir kahramanın bünyesinde toplayan filmde Alper Kul, Aslıhan Güner, Ruhi Sarı, Salih Kalyon, Tarık Ünlüoğlu, Zafer Ergin, Altan Erkekli, Necip Memili, Ali Düşenkalkan, İsrafil Köse ve İsmail Hakkı gibi oyuncular rol aldı.  Alper Kul’un başrolünü oynadığı Karadeniz’in gururu Temel’in komik hikayesini anlatan Sümela’nın Şifresi Temel adlı filmin ikincisi ise vizyona girmeye hazırlanıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.