Şölene Türk Cumhuriyetleri'nden yoğun ilgi

Bayburt Postası – 15. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenine her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Cumhuriyetlerinin ilgisi yoğun oldu. Daha önceki yıllara oranla bu yıl sayı ve katılım olarak Yakutistan, Tataristan ve Gürcistan öne çıktı. Gerek özel davetliler, gerekse halk oyunları ekipleriyle katılan ülkeler, Bayburt’ta ve özellikle Dede Korkut diyarında olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Yakutistan Halk Oyunları ekibinin büyük bir renk kattığı şölenlere, yurt içinden de Iğdır, Adıyaman ve Araklı'dan gelen halk oyunları ekipleri katıldı.

Şölene Türk Cumhuriyetleri'nden yoğun ilgi

Şölene Türk Cumhuriyetleri'nden yoğun ilgiBayburt Postası – 15. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenine her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Cumhuriyetlerinin ilgisi yoğun oldu. Daha önceki yıllara oranla bu yıl sayı ve katılım olarak Yakutistan, Tataristan ve Gürcistan öne çıktı. Gerek özel davetliler, gerekse halk oyunları ekipleriyle katılan ülkeler, Bayburt’ta ve özellikle Dede Korkut diyarında olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Yakutistan Halk Oyunları ekibinin büyük bir renk kattığı şölenlere, yurt içinden de Iğdır, Adıyaman ve Araklı'dan gelen halk oyunları ekipleri katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.