Soğanlı yaylasından ilk izlenimler… Yayla ağası kim oldu?

Bayburt Postası – Uluslararası 15. Bayburt Kültür ve Sanat Şöleni bugün sona eriyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda şenlik, Soğanlı yaylasında gerçekleşen etkinliğin ardından sona erecek. Sabah erken saatlerinde Soğanlı yaylasına yola çıkan Bayburtluların yaylada merak ettiği diğer bir ayrıntı ise yayla ağalığı… Muhabirimizden aldığımız bilgiye göre şu an Soğanlı Yaylası’nda hava oldukça kötü fakat buna rağmen yayla etkinliği devam ediyor. İlk aldığımız bilgilere göre, bu yılın yayla ağası İstanbul’da yaşayan Kemal Yetişen oldu.

Soğanlı yaylasından ilk izlenimler… Yayla ağası kim oldu?

Soğanlı yaylasından ilk izlenimler… Yayla ağası kim oldu? Bayburt Postası – Uluslararası 15. Bayburt Kültür ve Sanat Şöleni bugün sona eriyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda şenlik, Soğanlı yaylasında gerçekleşen etkinliğin ardından sona erecek. Sabah erken saatlerinde Soğanlı yaylasına yola çıkan Bayburtluların yaylada merak ettiği diğer bir ayrıntı ise yayla ağalığı… Muhabirimizden aldığımız bilgiye göre şu an Soğanlı Yaylası’nda hava oldukça kötü fakat buna rağmen yayla etkinliği devam ediyor. İlk aldığımız bilgilere göre, bu yılın yayla ağası İstanbul’da yaşayan Kemal Yetişen oldu.

Yaşanan açık artırmada en son 25 milyara yayla ağalığını alan Kemal Yetişen’e, Mali Müşaviri Yılmaz Kaya vekalet etti. Fakat, Bayburt Valisi Kerem Al’ın itirazı üzerine bu rakam 30 Milyara çıkarıldı.

Kemal Yetişen: Bayburt’un Sakızlı (Cilara) köyünden olan ve İstanbul’da yaşayan Kemal Yetişen, Yetişen Kimya Sanayi LTD. Şirketinin sahibi. Yetişen, aynı zamanda Bayburt Kültür ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcılığı görevinde bulunuyor.

Soğanlı Yaylasında yaşananlar az sonra…

YASAL UYARI; www.bayburtpostasi.com ve www.bayburtpostasi.com.tr adresinde yer alan resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili sayfaya link verilmeden kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.