Prof. Koçan’dan eğitime özel atölye

Daha önce bir çok sosyal etkinlikte yer alan Prof. Hüsamettin Koçan, yine büyük bir projede yer alarak eğitime verdiği önemi gösterdi. Şu günlerde neredeyse tüm zamanını Baksı Müzesi için harcayan Ressam Prof. Hüsamettin Koçan, başka dallarda ünlenen 11 sanatçı ile Milliyet Sanat dergisinin projesi için bir araya geldi. Ünlü isimler bir günlük atölyede Hüsamettin Koçan’dan eğitim alıp resimler yaptı. Resimlerin satışından elde edilecek gelir “Baba Beni Okula Gönder” kampanyasına bağışlanacak. Milliyet Gazetesinde yer alan habere göre projenin ana hatları şöyle: Farklı alanlarda çalışan sanatçılardan bir yıldızlar karması oluşturulacak, usta bir ressamın süpervizörlüğünde resim atölyesi düzenlenecek. Sanatçılar bu bir günlük atölyeye katılarak kısa bir resim bilgisi aldıktan sonra resimlerini yapacak. Böylece sanatta disiplinlerarası bir buluşmaya imza atılmış olacak.

Prof. Koçan’dan eğitime özel atölye

Prof. Koçan’dan eğitime özel atölyeDaha önce bir çok sosyal etkinlikte yer alan Prof. Hüsamettin Koçan, yine büyük bir projede yer alarak eğitime verdiği önemi gösterdi. Şu günlerde neredeyse tüm zamanını Baksı Müzesi için harcayan Ressam Prof. Hüsamettin Koçan, başka dallarda ünlenen 11 sanatçı ile Milliyet Sanat dergisinin projesi için bir araya geldi. Ünlü isimler bir günlük atölyede Hüsamettin Koçan’dan eğitim alıp resimler yaptı. Resimlerin satışından elde edilecek gelir “Baba Beni Okula Gönder” kampanyasına bağışlanacak. Milliyet Gazetesinde yer alan habere göre projenin ana hatları şöyle: Farklı alanlarda çalışan sanatçılardan bir yıldızlar karması oluşturulacak, usta bir ressamın süpervizörlüğünde resim atölyesi düzenlenecek. Sanatçılar bu bir günlük atölyeye katılarak kısa bir resim bilgisi aldıktan sonra resimlerini yapacak. Böylece sanatta disiplinlerarası bir buluşmaya imza atılmış olacak.

Sanatta disiplinlerarası bir buluşmaya imza atılmış olduÖnce atölyenin hocası belirlendi; Prof. Hüsamettin Koçan... Projenin her aşamasında bulundu, desteğini esirgemedi.
Birbirinden eğlenceli, çok sayıda hikaye çıktı bu özel atölyeden. Bu çalışma bir kez daha gösterdi ki, “Baba beni okula gönder” diyen kızlar yalnız değil. Sanat da sahip çıkıyor onlara. Tiyatroda, beyazperdede, müzik dünyasında, edebiyatta, özetle sanatın her alanında...

Ki onlar, “tuvallere” yazdılar desteklerini, altına da imzalarını atarak. Şimdi sıra, sezon açıldığında düzenlenecek müzayedede bu birbirinden güzel eserleri alarak, projeyi tamamlayacak olanlarda...

TÜRKAN ŞORAY
Kendine benzeyen gözler yaptı

Kendine benzeyen gözler yaptı...Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray’ı başında bandanası, beyaz gömleği, spor ayakkabıları, elinde fırçası tuvalin önünde görmek... Alçakgönüllü ve zarif... Resmini çizdiği, kendisine çok benzeyen küçük kızın gözlerine öyle bir anlam yetiştirdi ki atölye çalışanları uzun süre ayrılamadı tablonun başından.

BEREN SAAT
Bihter küçük bir kız gibiydi

Beren Saat ve Hüsamettin KoçanOynadığı dizilerde müthiş bir oyunculuk sergileyen Beren Saat, atölyede kendi halinde sessiz sakin ve sevimli küçük bir kız çocuğu gibiydi... Atölyeyi ziyaret eden ve kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen kimseyi kırmadı.

YAVUZ BİNGÖL
Hayatında yaptığı ilk resim

Yavuz BingölÖnündeki tuvalin boyutundan ürken ve “Dört dönüm arazi verdiniz bana, ne yapacağım ben” diye söylenen Yavuz Bingöl’ün resmi Hüsamettin Koçan’dan “Matisse havası var” övgüsünü kaptı. Üstelik bu onun hayatında yaptığı ilk resimdi.

 

 

 

 

 

Türkan Şoray yaptığı tablo ile poz verdi

Resimlerin satışından elde edilecek gelir Baba Beni Okula Gönder kampanyasına bağışlanacak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.