Prof. Hüsamettin Koçan, AKM Şeref Üyesi seçildi

Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Atatürk Kültür Merkezi’nin şeref üyeliğine seçildi.

Prof. Hüsamettin Koçan, AKM Şeref Üyesi seçildi
Bayburt Postası - Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) şeref üyeliğine seçildi. Geçtiğimiz yıl, kurucusu olduğu Baksı Müzesi’nin Avrupa Müze Ödülü’ne layık görülmesinin ardından ülkeye büyük bir gurur yaşattığı için Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ise onur ödülüne layık görülen Prof. Koçan, son olarak AKM’nin şeref üyesi oldu.

Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Merkezi Başkanlığı Yönetim Kurulu tarafından Prof. Koçan’a bir kutlama mesajı iletildi.

AKM Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş tarafından gönderilen mesajda, “Atatürk Kültür Merkezi Bilim Kurulu’nun ilgili yönetmelik doğrultusunda belirlediği isimleri yönetim kurulumuzun onaylamasıyla Atatürk Kültür Merkezi Şeref Üyeliği’ne seçilmiş bulunuyorsunuz. Kültür hayatımıza, bilim, sanat ve düşünce alanında sunduğunuz kıymetli katkılar için kurumum adına teşekkür ediyor, şeref üyeliğinizi tebrik ediyorum. Bundan böyle çalışmalarımıza, görüş, düşünce ve önerilerinizle yapacağınız kıymetli katkıları beklemekteyiz” denildi.

Konuyla ilgili konuşan Prof. Koçan ise 2014 yılının Baksı Müzesi için çok verimli geçtiğini söylediği açıklamasında,  "2014 yılı geleceğimiz ve sürdürülebilirliğimiz açısından oldukça önemliydi. 2014 yılında Avrupa Müze Ödülü'ne layık görüldük. TBMM Baksı Müzesi nedeniyle bana yılın onur ödülünü verdi. Onun arkasından da uluslararası bir dergi olan El Dergisi Baskı Müzesi'ni Türkiye'nin en güzel mekânı seçti. Geçen gün de Atatürk Tarih Yüksek Kurulu'ndan bir mektup aldım. Beni Atatürk Kültür Merkezi onur kuruluna seçmişler. Bütün bu olup bitenler Baksı'nın bu dünyada bu toplumun üzerinde uyandırdığı pozitif etkinin bir sonucudur” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.