Pestil ve Kuşburnu Şenliği sona erdi

Bayburt Postası - Komşu ilimiz Gümüşhane’de bu yıl 16.sı düzenlenen Uluslararası Kuşburnu ve Pestil Şenliği sona erdi. Şenliğin ilk günü Belediye binası önünde yerli ve yabancı ekiplerin folklör gösterileri ile başlayan etkinlikler; sergi, kortej yürüyüşü, fuar ve açılışlar ile devam etti. Şenlik boyunca tüm etkinliklerde pestil, köme, kuşburnu ve el sanatlarının tanıtımı yer aldı. Gümüşhane Belediye Belediye Mustafa Canlı ve Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu yaptıkları konuşmalarda, yöreye has bu ürünleri önce Gümüşhanelilerin iyice bilmesi, tanıması gerektiğine işaret ettiler. Fotoğraf, resim ve el sanatları sergilerinin bulunduğu Sanat Sokağı açılışının gerçekleştiği şenlik günleri boyunca konserler, aşıklar gecesi ve cirit gösterileri düzenlendi. Şair ve yazarların imza günlerine yoğun ilgi gösteren Gümüşhanelilerin, Karaca Mağarası gezisini de kaçırmadıkları gözlendi.

 Pestil ve Kuşburnu Şenliği sona erdi

Pestil ve Kuşburnu Şenliği sona erdiBayburt Postası - Komşu ilimiz Gümüşhane’de bu yıl 16.sı düzenlenen Uluslararası Kuşburnu ve Pestil Şenliği sona erdi. Şenliğin ilk günü Belediye binası önünde yerli ve yabancı ekiplerin folklör gösterileri ile başlayan etkinlikler; sergi, kortej yürüyüşü, fuar ve açılışlar ile devam etti. Şenlik boyunca tüm etkinliklerde pestil, köme, kuşburnu ve el sanatlarının tanıtımı yer aldı. Gümüşhane Belediye Belediye Mustafa Canlı ve Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu yaptıkları konuşmalarda, yöreye has bu ürünleri önce Gümüşhanelilerin iyice bilmesi, tanıması gerektiğine işaret ettiler. Fotoğraf, resim ve el sanatları sergilerinin bulunduğu Sanat Sokağı açılışının gerçekleştiği şenlik günleri boyunca konserler, aşıklar gecesi ve cirit gösterileri düzenlendi. Şair ve yazarların imza günlerine yoğun ilgi gösteren Gümüşhanelilerin, Karaca Mağarası gezisini de kaçırmadıkları gözlendi.

Şenliğin diğer bir renkli etkinliği ise yöresel yemek yarışmasıydı. Yarışmalar sonunda en güzel dut pestili yarışmasında birinciliği Alime Karaaslan kazanırken, en güzel dut pekmezi dalında ise Yasemin Gürçınar birinci oldu.

 

 

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Bayburt cirit takımını izledi

Bazı inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Gümüşhane'ye gelen Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Vali Enver Salihoğlu'nu makamında ziyaret ederek, kentteki çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Valilik şeref defterini imzalayan Kavaf'a, Vali Salihoğlu, üzerinde gümüş sikkeler bulunan plaket verdi.


Daha sonra Gümüşhane Üniversitesini ziyaret eden Kavaf, buradan 16. Uluslararası Kuşburnu-Pestil Kültür ve Turizm Şenliği etkinlikleri kapsamında Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen ve Bayburt ile Erzincan cirit takımlarının yer aldığı yarışmaları izledi. Burada konuşan Bakan Kavaf, ''Bu güzel şenliğin son günü de olsa katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bayburt ve Erzincan ekiplerimizin yapacakları, ata sporumuzun bir simgesi olan cirit yarışmalarını kısa da olsa izlemekten büyük mutluluk duyacağım. Her iki takımımıza başarı diliyorum'' dedi.

Kavaf, daha sonra, ciritçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi, ciritçilerin ata binme teklifini ise kabul etmedi.

Yarışmaları bir süre izledikten sonra Vali Salihoğlu ve AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın ile 80. Yıl Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nu ziyaret eden Kavaf, basın mensuplarının alınmadığı ziyaret sonrası kentten ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.