Öğrenci Sanat Şenliği'nin finali 14 Mayıs'ta

Baksı Kültür Sanat Vakfınca bu yıl "Nehir ve Çocuk" temasının işlendiği Öğrenci Sanat Şenliği'nin sergi ve ödül töreni 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek

Öğrenci Sanat Şenliği'nin finali 14 Mayıs'ta
Bayburt Postası - Baksı Kültür Sanat Vakfının bu yıl "Nehir ve Çocuk" temasıyla gerçekleştirdiği geleneksel Öğrenci Sanat Şenliği'nin sergi ve ödül töreni 14 Mayıs'ta yapılacak.

Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Öğrenci Sanat Şenliği'nin, bölgedeki yetenekli çocukları saptayarak yaratıcı potansiyellerinin sanat ve tasarım dünyasına kazandırılması amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Geleneksel hale getirdikleri organizasyonla yetenekli öğrencilerin belirlenmesi için öğrencilerin yaptıkları resimler arasından jüriyle seçim yaptıklarını belirten Koçan, "Bu yarışma sonuçlarından seçilen 30 öğrenci ile Baksı Müzesi atölye çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmanın sonunda da en az 15 öğrenciye burs veriyoruz." dedi.

Koçan, bu yarışmalar aracılığıyla bölgedeki yetenekli kişileri keşfedip desteklemek istediklerine dikkati çekerek, "Umut ediyorum ki önümüzdeki 15-20 yıl sonra bu bölgeden önemli ressamlar, heykeltıraşlar, mimarlar, iç mimarlar, moda tasarımcıları, endüstri tasarımcıları çıkacak. Çünkü bu bölgenin insanı çok yetenekli" ifadelerini kullandı.

Önceki yıllarda Bayburt ölçeğinde düzenledikleri yarışmayı bölge illerine de taşımak istediklerini dile getiren Koçan, şunları kaydetti:

"Biz bu yarışmayı önümüzdeki yıl bölge illerine yaymak istiyoruz. Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Trabzon, Rize ve Artvin'e. Bu sene bunu denemek için bir açılım yapalım istedik. Onun için de biraz Erzurum'a doğru genişledik. İspir ve Pazaryolu'ndan buraya destek alıyoruz. Bu genişleme zannediyorum ki bize iyi bir sonuç getirecek."

Koçan, 35 öğrencinin katılımıyla 11-14 Mayıs'ta atölye çalışmalarının yapılacağı Öğrenci Sanat Şenliği'nde, 14 Mayıs'ta sergi ve ödül töreni gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Çağıldak 7 yıl önce

Bu proje Bayburt'a yapılan onca yatırım kadar değerlidir.

Avatar
BAYBURTLU 7 yıl önce

SAYGIDEĞER HOCAM YAPTIĞINIZ ÇALIŞMALARI İLGİYLE TAKİP EDİYORUM BAKSI MÜZESİNİ YERELDEN EVRENSELE DOĞRU BÜYÜTÜYORSUNUZ AMA BAYBURTU VE BAYBURTLUYU MERKEZDE TUTARAK DEVAM EDERSENİZ DAHA İYİ OLUR KANAATİNDEYİM HER NE KADAR ÇEVRE İLLERDEN DE ÖĞRENCİ ALSANIZ BİLE BAYBURTLU HER ZAMAN DOMİNANT OLMALIDIR DİYEREK SAYGILARIMI SUNUYORUM ÇALIŞMALARINIZIN ARTARAK DEVAM ETMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM

Avatar
EMRE 7 yıl önce

BAYBURT VALİLİĞİNE AÇIK MEKTUP,SN VALİMİZ,50 YILDIR BAYBURTUN
TARİHİ ESERLERİ KOMŞU İLLERİN DEPOLARINDA,DIR,ÇRÜMEKTE,DİR,
"ACİL BAYBURTA"MÜZE"YAPILMALIDIR.SAYGILAR