Musa Göçmen'den “Kışladan Sahneye…”

Orkestral ve oda müziği  için yazdığı eserlerde, Türk Müziği motiflerimizi kendi üslubu ile işleyip ülkemizi yurt dışındaki çeşitli festivallerde temsil eden Musa Göçmen, uzun bir aradan sonra tekrar sevenleri ile buluşacağı  “Sessiz Şarkı” adlı albümünün çalışmalarını tamamladı. 2009 yılında Avrupa turnesinde, birçok resitaller verecek olan Musa Göçmen, turne öncesi muhteşem bir albümle karşımıza çıkıyor. Rec by saatchi etiketiyle çıkacak olan bu albümde enstrümantel on şarkı bulunuyor. Aynı zamanda eski bestelerindeki melodilerin yeni düzenlemesini de bu albümde dinleyebileceksiniz. Göçmen sessiz sedasız albüm ve konser çalışmalarını sürdürürken hep o ilginç hayat hikâyesi ile akıllarda yer ediniyor.

Musa Göçmen'den	“Kışladan Sahneye…”

Musa GöçmenOrkestral ve oda müziği  için yazdığı eserlerde, Türk Müziği motiflerimizi kendi üslubu ile işleyip ülkemizi yurt dışındaki çeşitli festivallerde temsil eden Musa Göçmen, uzun bir aradan sonra tekrar sevenleri ile buluşacağı  “Sessiz Şarkı” adlı albümünün çalışmalarını tamamladı. 2009 yılında Avrupa turnesinde, birçok resitaller verecek olan Musa Göçmen, turne öncesi muhteşem bir albümle karşımıza çıkıyor. Rec by saatchi etiketiyle çıkacak olan bu albümde enstrümantel on şarkı bulunuyor. Aynı zamanda eski bestelerindeki melodilerin yeni düzenlemesini de bu albümde dinleyebileceksiniz. Göçmen sessiz sedasız albüm ve konser çalışmalarını sürdürürken hep o ilginç hayat hikâyesi ile akıllarda yer ediniyor.

Hayat dizginlerini kendi ellerine almaya karar verdiği an kendi isteğiyle ayrılıyor askerlik mesleğinden ve kışlada başlayan müzik hayatını bir anda sahnelerde yaşamaya başlıyor besteci ve orkestra şefi olarak.

İlk müzik eğitimini TSK Mızıka Okulunda alıyor ve daha müzikle ilk tanıştığı dönemlerde beste yapmaya başlıyor. Ama onun gönlünde sadece bando müziği yatmamaktadır. Her alanda beste yapar. Bu çabaları sonucunda başta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası olmak üzere hemen hemen tüm orkestralar çaldı eserlerini. Albümler yapar. Ercan Saatçi prodüktörlüğünde DMC etiketiyle çıkmış olan  “The End” ,“The Age” adlı iki albümüyle de adından söz ettirmişti.

Musa GöçmenGöçmen’in aldığı ödüller arasında en anlamlısı; 5. Nejat Eczacıbaşı Ulusal Beste yarışmasında 3.lük ödülü. Çünkü onun müzik çizgisini oluşturan “ özünü kendi kültüründen alan, Çağdaş Senfonik Türk Müziği” o başarı ile tescilleniyor.

Şimdilerde Kanada Sol Müzik desteğiyle kendi adına kurulan GOCSO – Göçmen Senfoni orkestrası ile Avrupa turnesine çıkma hazırlığında. Göçmen Senfoni Orkestrası, bünyesinde Jose Carreras, Andrea Bocelli gibi dünyaca ünlü isimleri barındıran yapımcı desteğiyle ülkemizde ilk isme oluşturulmuş özel teşebbüs senfoni orkestra olma özelliğini taşıyor.

Ülkemizi yurt dışında birçok festivalde temsil eden Göçmen kışlada başlayan müzik hikâyesini sahneye taşıyan ve hayatı bir anda değişen bir besteci olarak; sanat tarihimizdeki ilginç yerini çoktan almıştır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.