"Kop Savunması Milli Şehitlik olmalı"

Bayburt Postası - Kop Şehitleri Anıtı ve çevresinin, Milli Şehitlik olması yönünde atılan adımlar, ilk meyvesini verdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Bayburt’a yaptığı ziyaret sırasında konu ile girişimde bulunan Bayburt Kültür Derneği Başkanı Abdulcelil Kahveci, Cumhurbaşkanlığı Sekreterliğinden konuya ilişkin cevaben gönderilen resmi yazıyı Bayburt Postası ile paylaştı. Cevap olarak gelen resmi yazı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunulması için hazırlanan dosyanın, Cumhurbaşkanlığı tarafından değerlendirmeye alındığı ve Milli Savunma Bakanlığı’na iletildiğini bildiriyor.

Abdulcelil KahveciBayburt Postası - Kop Şehitleri Anıtı ve çevresinin, Milli Şehitlik olması yönünde atılan adımlar, ilk meyvesini verdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Bayburt’a yaptığı ziyaret sırasında konu ile girişimde bulunan Bayburt Kültür Derneği Başkanı Abdulcelil Kahveci, Cumhurbaşkanlığı Sekreterliğinden konuya ilişkin cevaben gönderilen resmi yazıyı Bayburt Postası ile paylaştı. Cevap olarak gelen resmi yazı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunulması için hazırlanan dosyanın, Cumhurbaşkanlığı tarafından değerlendirmeye alındığı ve Milli Savunma Bakanlığı’na iletildiğini bildiriyor.

 

Abdülcelil Kahveci, Bayburt Postası’na yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunulması için hazırladığı dosyada “Kop Şehitliği’nin Milli Şehitlik olarak kabul edilmesi, yaklaşık bir asırdır hala canlılığını koruyan savaş mevzilerinin onarılarak koruma altına alınması ve devam etmekte olan belgesel çalışmasına destek sağlanmasının” yer aldığını söyledi.

Kop'ta hala canlılığını koruyan mevziler...Cumhurbaşkanı Gül’e giden dosyada ayrıca; 18 Mart (2008) Şehitleri Anma Günü’ne özel olarak hazırlanan ve Şair Zihni Kültür Merkezi’nde sunumu yapılan Kop Savunması belgeselinin yer aldığı CD’de yer aldı.

Dosyayı ve CD’yi inceleyen Cumhurbaşkanlığı, konu ile ilgili talep ve isteklerin Milli Savunma Bakanlığı’na iletildiğini bir resmi yazı ile bildirdi.

 

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan’ın imzasını taşıyan resmi yazı şöyle:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halit Kulp 10 yıl önce

Bu girişiminizi canı gönülden tebrik ediyorum. İnşallah olumlu sonuçlar alırsınız.