KÖK Derneği'nin Sanat Ödülü Prof. Koçan'a

Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’a bir ödül de Karadeniz Özelliklerini Koruma Derneği’nden verildi.

KÖK Derneği'nin Sanat Ödülü Prof. Koçan'a
Bayburt Postası - Karadeniz Özelliklerini Koruma Derneği, ilk Genel Başkanı Ali Rıza Uzuner anısına özel bir ödül töreni düzenledi. Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan; Sanat ödülüne layık görüldü.

Bilim ödülüne ise Anesteziyoloji ve Reanimasyon alanına önemli katkılar sağlayan Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi'nden Prof. Dr. Gülnaz Arslan layık görüldü. Törende; Sefer Ulusoy hizmet ödülüne, Ahmet Gürsoy ise özel eğitim ödülüne layık görüldü.

Türkiye Barolar Birliği'nin Litai Konukevinde gerçekleştirlen törene, Karadeniz'in yetiştirdiği ülkesine ve bölgesine önemli hizmetlerle katkı sağlayan önder isimler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açış konuşmasını dernek başkanı Prof. Dr. Berna Dengiz yaptı. Aile adına ise merhum Ali Rıza Uzuner'in kızı Gülbin Uzuner, çıktı kürsüye... Daha sonra Uzuner'in fotoğraflarından oluşan sinevizyon gösterimi yayınlandı ve ödül töreni başladı.

Ali Rıza Uzuner Bilim ödülüne layık görülen Anesteziyoloji ve Reanimasyon alanına önemli katkılar sağlayan, Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi'nden Prof. Dr. Gülnaz Arslan'a verildi. Arslan, ödülünü, Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın elinden aldı.

Sanat ödülüne; Baksı Müzesi kurucusu, ressam Prof. Dr. Hüsamettin Koçan layık görüldü. Rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Koçan'ın ödülünü Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Tepecik, Rektör Prof. Dr. Ali Haberal'ın elinden aldı.

Hizmet ödülünü ise Sefer Ulusoy aldı. Ödülünü Ulusoy'a Murat Karayalçın takdim etti.

Ali Rıza Uzuner özel eğitim ödülünün sahibi ise; Çaykara´nın en eski öğretmenlerinden Ahmet Gürsoy oldu.

Rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Gürsoy'un ödülü için Rize eski Valisi Erol Zihni Gürsoy ve kentleşme, çevre bilimleri duayeni Prof. Dr. Ruşen Keleş sahnedeydi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.